adscode
adscode

Kişi başına 210 kilogramlık ambalaj atığı ile "çöp şampiyonu" hangi ülke oldu?

Almanya, yılda kişi başına 210 kilogramlık ambalaj atığı ile Avrupa'nın "çöp şampiyonu" oldu.

Kişi başına 210 kilogramlık ambalaj atığı ile "çöp şampiyonu" hangi ülke oldu?
Dünyadan Haberler
Almanya Çevre Yardım Örgütü (DUH) tarafından yapılan açıklamada, Almanya’da gereksiz ambalaj kullanımı ve üretiminin, çöp yığınının ülkede rekor seviyeye çıkmasına yol açabileceği belirtildi. Buna göre, süpermarketler, gereksiz ambalaj ve yüksek kaynak tüketimi nedeniyle bu durumun en büyük sorumlusu olarak belirlendi. 

Avrupa’nın "çöp şampiyonu" kişi başına yılda 210 kilogramlık ambalaj atığıyla Almanya oldu. Bu ülkeyi, yılda kişi başına 185 kilogramlık ambalaj atığıyla Fransa ve 150 kilogram ambalaj atığı ile Avusturya izledi. İsveç ise yılda kişi başına 109 kilogramlık ambalaj atığıyla dördüncü sırada yer aldı.

Özellikle süpermarket sektöründeki öncü şirketleri bu konuda duyarlı olmaya ve gerekli tedbirleri almaya çağıran DUH, aşırı ambalaj üretimine karşı bir kaynak tüketim vergisi getirilmesini talep etti. 

DUH Genel Müdürü Jürgen Resch, konuya ilişkin değerlendirmesinde, özellikle Paskalya tatilinde ambalaj atığının yüzde 20 arttığına dikkati çekerek, "Bu çöp yığını tamamen gereksiz ve bu durum süpermarketlerin kaynak koruma ve düşük atık konusundaki rolünü tam anlamıyla yerine getiremediğini gösteriyor." ifadelerini kullandı.

Büyük marketlerin ambalaj atıklarının azaltılması için şubat ayı ortalarında imza kampanyası başlatıldı ve bu güne kadar 173 bin kişi kampanyaya imza atarak destek verdi.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)