adscode
adscode

Kız Çocuklarını Güçlendirmek Gerekiyor

Sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmak için kız çocuklarını güçlendirmek gerekiyor.

Kız Çocuklarını Güçlendirmek Gerekiyor
Eğitim
10 Aralık 2011 tarihinde toplanan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 2012 yılından itibaren her 11 Ekim gününün ''Dünya Kız Çocukları Günü'' olarak kabul edilmesine karar vermişti.

Kız çocuklarının, çocuk haklarından eşit olarak yararlanması ve bu haklarını kullanabilmeleri için; öncelikle kız çocuklarının desteklenmesi, eğitim yolu ile güçlendirilmesi ve onlara yatırım yapılmasının önemi vurgulanmıştı.

Kız çocuklarına verilecek her destek, ayrımcılık ve şiddetin önlenmesine yardımcı olacak ve bu sayede kız çocukları, insan haklarından tam ve etkili bir şekilde yararlanabilecek, toplumun güçlenmesine katkısı olacaktır.

Kız Çocukları Günü için her yıl bir ana konu belirlenmekte, dünya çapında bu soruna dikkat çekilmekte ve çözüm yolları aranmaktadır.

İlk yıl olan 2012’de ana tema “Çocuk Gelinler” olarak kabul edilmişti.

2013 yılında ana tema “Kız Çocuklarının Eğitiminde Yenilikçi Yaklaşımlar” olmuş, 2014 yılında “Şiddet Döngüsünü Kırmak İçin Kız Çocuklarının Güçlendirilmesi” konuları seçilmişti.

2016 yılında yapılacak çalışmalarla, 2015 yılında olduğu gibi, “2030 Vizyonu ile Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinde Kız Çocukların Gücü” ana başlığı altında öncelikle eğitimin her kademesinde ilerlemesi sağlanacaktır. Amaç ailenin ve toplumun güçlenmesinde BİREY olarak yer almalarıdır.

İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği olarak, ülkemizde tüm çocuklara ve özellikle de kız çocuklarına; akla, bilime dayalı, kaliteli, yenilikçi ve çağdaş bir eğitim verilmesini istiyor; bunun için kararlı bir devlet politikası uygulanmasını bekliyoruz.   

 

Nazan Moroğlu

İKKB Koordinatörü

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)