adscode
adscode

Kızlar stres, erkekler hava atmak için oyun oynuyor

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yapılan çalışmanın sonuçlarına göre kızlar sanal ortamda stres atıp zaman öldürmek için eğitsel ve zeka oyunlarını tercih ederken erkekler hava…

Kızlar stres, erkekler hava atmak için oyun oynuyor
Bilim Teknoloji
İnternet kullanımının yaygınlaşmasıyla çocukların sosyal ilişkilerini ve zihni becerilerini geliştiren saklambaç, körebe, seksek, ip atlama, beş taş gibi geleneksel sokak oyunlarının yerini tablet ve akıllı telefonlardaki dijital oyunlar aldı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), kızların daha çok zaman öldürmek, erkeklerin ise arkadaşlarına karşı hava atmak, üstünlük kurmak için oyun oynadığını belirtti.

ERKEKLERİN MERAKI ÜSTÜNLÜK OYUNU

Gazete Habertürk'ün haberine göre BTK'dan yapılan açıklamada, cinsiyetin oyun oynama alışkanlıklarını etkilediği ifade edildi. Açıklamada şöyle denildi: "Erkek öğrencilerin, kız öğrencilerden daha ciddi bir şekilde bilgisayar oyunlarının etkilerine maruz kaldığı görülmüştür.

Erkekler daha çok aksiyon-macera, strateji, spor ve çevrim içi şiddet içerikli oyunları tercih ederken, kızlar eğitsel soru-cevap ve zeka oyunlarını tercih etmektedir. Yapılan bilimsel çalışmalarda, 'Oyun oynamanın en sevdiğiniz yönü' sorusuna kızlar 'zaman öldürmek' ve 'stres atmak' cevaplarını verirken, erkek öğrenciler ise 'kendi oyuncu karakterimi oluşturmak ve seviyesini yükseltmek, kendimi diğerlerinden üstün hissetmek ve oyunlarda seviye satarak para kazanmak' şeklinde cevap vermişlerdir. Erkekler, dijital oyunlar vasıtasıyla sanal kimlikler inşa etmekte, bu durumun sorunlu kimliklerin oluşmasına neden olabileceği düşünülmektedir."


Habertürk
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)