adscode
adscode

KOÇ ÜNİVERSİTESİ

KOÇ ÜNİVERSİTESİ

KOÇ ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

Kurucu: Vehbi Koç

Rektör: Prof. Dr. Umran İnan

Kuruluş tarihi: 1993

Bulunduğu il: İstanbul

Akademik birimleri: İktisadi ve İdari Bilimler, Fen, İnsani Bilimler ve Edebiyat, Mühendislik, Hukuk, Tıp, Hemşirelik olmak üzere 7 fakültesi; İşletme, Fen Bilimleri ve Mühendislik, Sosyal Bilimler, Sağlık Bilimleri enstitüleri bulunuyor.

Öğrenci sayısı: 7.048

Akademik personel sayısı: 473

Burs olanakları: Burs olanakları bulunuyor.

Yurt olanakları: 2.871 kişilik yurdu var.

Öğrenci kulübü sayısı: 80’nin üzerinde öğrenci kulübü faaliyet gösteriyor.

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: Üniversitenin 60’tan fazla ülkede 270’den fazla kurumla Öğrenci Değişim Programı anlaşması bulunuyor.

Öğrenim ücretleri: KDV dahil, Tıp Fakültesi 105,500 TL; diğer fakülteler 76,500 TL.

Öğrenciler neden sizi seçsin?

Koç Üniversitesi’nin öğrenim dili İngilizce. Evrensel bilim literatürüne katkı yapacak, uluslararası iş dünyasında yönetici olacak, küresel fikir platformlarına katkı yapacak dünya vatandaşlığı bilincine sahip bireyler yetiştirme hedefi doğrultusunda İngilizce öğrenim kalitesi en üst seviyede tutuluyor.

Üniversite öğrencilere çift anadal imkanı sunuyor. Çift anadal programının amacı, anadal lisans programlarını üstün başarıyla yürüten öğrencilerin, aynı zamanda ikinci bir dalda lisans diploması almak üzere öğrenim görmelerini sağlamak. Çift anadal programını başarıyla bitirip iki lisans derecesine hak kazanmış olan öğrencilere iki lisans diploması veriliyor.

Öğrencilere ayrıca Koç Üniversitesi Uluslararası Programlar Ofisi tarafından yürütülen “Global Öğrenci Değişim Programları”ndan faydalanma imkânı veriliyor. Öğrenci Değişim Programları 60’tan fazla ülkede 270’den fazla kurumla anlaşmayı kapsıyor. Bu program Koç Üniversitesi öğrencilerine bir dönem için yurt dışında anlaşmalı üniversitelerde eğitim görme fırsatı sunuyor. Yurt dışındaki üniversitelerle öğrenci ve öğretim üyesi değişimi, ortak seminer ve konferans düzenlenmesi, ortak ders ve çok disiplinli etkinliklerin düzenlenmesi gibi çeşitli aktiviteler de mevcut. Programların amacı öğrencilerin kişisel gelişim gösterip, kendilerini daha iyi tanımalarına, vizyon sahibi ve uluslararası bireyler olmalarına yardımcı olmak.

Kariyer Gelişim Merkezi aracılığıyla da öğrencilerin ve mezunların eğitim hayatı ve kariyer tercihleri konusunda bilinçli seçimler yapmalarına katkıda bulunuluyor. Kariyer Gelişim Merkezi, öğrencilerle ve mezunlarla birebir görüşmeler yapıyor, iş dünyasıyla ilişkiler kurarak ve sürdürerek, yurt içi ve yurt dışındaki diğer eğitim kurumlarıyla bağlantılar oluşturuyor.

İletişim bilgisi: www.ku.edu.tr

 

 

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)