adscode
adscode

Kodlama, yapay zekâ ve geleceğin meslekleri (2)

Yeniliklere ne kadar açığız?

Kodlama, yapay zekâ ve geleceğin meslekleri (2)
Milliyet Diyalog
Tüketici olarak, bu konudaki hızımıza kimse yetişemez.

Peki ya üretim, mesleki kariyer ya da yaşam kalitemizi yükseltmede veya inovasyonda neredeyiz?

Onu ne siz sorun ne de biz anlatalım. Yoksa boş yere üzülmüş oluruz. Çünkü bu konuda bize biçilen rol, tüket, tüket, daha fazla tüket!..

Bunları yazdık ya hemen itirazlar yükselir. Hiçbir şeyi kaçırdığımız yok. Her şeyin farkındayız, herkesten iyiyiz, herkesten hazırlıklıyız, gelecek bizim diyenleri mi ararsınız, Milli Yazılım, Milli Bilgisayar, Milli Robot, her şeyimiz var diye ahkâm kesenlere ya sabır mı çekersiniz, bilemeyiz ama eğer bu konuda yanılan biz olursak çok seviniriz.

Hatta görmediğimiz, bilmediğimiz projeler varsa onları da gururla, herkesle paylaşırız. Yeter ki olsun!..

Dünkü yazıya mail’ler yağdı. Bu bizi aşar diyen de vardı, bizim ne eksiğimiz var, fırsat versinler neler yaratırız diyenler de. Hatta bu alanın öncülerini ve yaptıklarını da yazmışlar. Peki, gelinen son nokta ne diye sorduğunuzda, hep yarım kalmış projelerden ve hayallerden söz ettiler. Bu projeyi, birileri üstlenmeli ama kim?

Bu işler, kalkınma planları ya da stratejik raporlar hazırlamakla çözülmez! Üretmek kadar önemli olan, onu sahiplenmek ve pazarlamak! İşte onu kim yapacak? Asıl önemli olan o!..

Fırsat mı, dezavantaj mı?

Yapay zekâ ve robotik süreç işsizliği kronik hale mi getirecek yoksa verimliliği daha da artırarak ekonomiyi büyütüp, yeni istihdam alanları mı yaratacak?

Yapay zekâ teknolojileri ve derin öğrenmenin yeni dünyayı farklı bir boyuta götüreceği kesin.

Akıllı makineler, derin öğrenme ve yapay zekâ yaşamımıza daha çok girecek. Hemen her alanda gün geçtikçe daha da yaygınlaşan yeni nesil teknolojiler sadece yaşam standardımızı değiştirmekle kalmayıp, hastalıklardan mesleklere kadar hemen her şeyi de değiştirecek.

Bulut tabanlı çözümlerden veri toplama hızını artıran ve bunu yaşama uyarlayan yüksek ivmeli akıllı aletlere çok daha hızlı alışacak ve bir süre sonra da onlarsız yapamaz hale geleceğiz.

Peki, bu iyi mi yoksa kötü mü?

Hoşumuza gideceği ve her birimizi daha bir teknoloji bağımlısı haline getireceği kesin. Olaya bakış açısı ise kesinlikle kişiden kişiye değişecektir!..

Yazının devamı için tıklayınız

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)