adscode
adscode

Kök Hücre'de Nereden Geldik, Nereye Gidiyoruz

Ardahan Üniversitesi (ARÜ)’de ‘Kök Hücre’de Nereden Geldik, Nereye Gidiyoruz’ isimli bir sunum düzenlendi. Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alp Can tarafından verilen konferans da ‘Suya Işıkla…

Kök Hücre'de Nereden Geldik, Nereye Gidiyoruz
Üniversite
ARÜ İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda 21 Nisan 2016 tarihi saat 14.00’dan itibaren başlayan programa ARÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Orhan Söylemez ile Prof. Dr. Gürkan Doğan, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Erdoğan Altınkaynak, Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Alper Karadağ, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Evren Erginal, Ardahan Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Çetin Demirci ve Ardahan’da eğitim gören lise öğrencileri katıldı.

Programın açış konuşması ARÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürkan Doğan tarafından yapıldı. Prof. Dr. Doğan, programın konuşmacısı Prof. Dr. Alp Can hakkında çeşitli bilgiler verdi. Program akışını katılımcılar ile paylaşan Prof. Dr. Doğan, konuşmasını tamamlamasının ardından Prof. Dr. Can’ı kürsüye davet etti. Prof. Dr. Can, iki bölümden oluşan sununun ilk ayağı olan multivizyon gösteri hakkında bilgiler verdi. Yıllardır sualtı dünyasına ilgi duyduğunu belirten Prof. Dr. Can, katılımcıları çekmiş olduğu su altı fotoğraflarından ve Prof. Dr. Gürkan Doğan’ın yazmış olduğu şiirlerden oluşan multivizyon gösterisi ile baş başa bıraktı. 

Multivizyon gösterisinin ardından Prof. Dr. Can, kök hücreler ile ilgili sunumunu yaptı. Kök hücrelerin sürekli kendini yenilediğini ifade eden Prof. Dr. Can, “Kirpiklerimizin bile 2 ay ömrü olup kendini yeniler, aynı zamanda kemik yaşımızda vardır. Her kemik 10 yılda bir kendini yeniler ve biz fark etmeden mikron mikron gelişir. Kalbimiz de kendini yeniler. 50 yaşını geçen her insan yılda 65 milyon adet kalp kası hücresini kaybeder.” dedi. Prof. Dr. Can sözlerin devamında ise insan beyninin biraz farklı olduğunu belirterek, “Beyindeki sinir hücrelerimiz yenilenseydi her beş yılda bir bütün bildiklerimizi unuturduk. Bizler bir şeyler öğrenirken önceki birikimlerimizin üstüne koyarak öğrenir, kendimizi geliştiririz. Şayet böyle olmasaydı her yenilenmede her şeyi unuturduk.” dedi.

Programın kapanış konuşması ARÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz tarafından yapıldı. Rektör Prof. Dr. Korkmaz, konuşmasında multivizyon gösterisi ile su altı dünyasının renkliliğinin ve çeşitliliğinin gözler önüne serildiğini ifade etti. Her canlının diğer canlıların yaşam alanlarına saygı duyması gerektiğine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Korkmaz, özellikle de insanların birbirlerinin yaşam alanlarına saygı duyması gerektiğine vurgu yaptı. Programın sonunda Rektör Prof. Dr. Korkmaz, Prof. Dr. Can’a teşekkür belgesi takdim etti. Ayrıca Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürkan Doğan ise Prof. Dr. Can’a çiçek takdim etti. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)