adscode
adscode

Kolejlere devlet desteği, kontenjanları boşaltır mı?

Bu yıl, ilk kez, kolejlerde okuyanlara devlet desteği gerçekleşiyor. Tam 250 bin öğrenciye, yardım yapılacak. Ama görünen o ki, çok etkili olmadı.

Kolejlere devlet desteği, kontenjanları boşaltır mı?
Günün Yazısı

Başvurular 200 bini bulmamış. Ama özel okullara kaymalar nedeniyle, devlet okullarında on binlerce kontenjan açığı oluşacağı kesin.

Teşvikten yararlanan öğrenciler belli oldu. Hafta boyunca, devlet okullarından  kaydını alıp giden öğrenci sayısı bir hayli artacak. Yani birinci kayıt döneminin tam aksine, hemen her okulda ciddi açıklar olacak.
Devlet desteği nedeniyle, hiç aklında yokken özel okulları seçecek öğrenci sayısı büyük kentlerde çok az ama ufak kentlerde bu sayı, umulanın üzerinde olacaktır. Çünkü oralarda öğrenim ücretleri çok düşük. 2500-3500 TL arasındaki yardım oralarda bir işe yarayabilir ama büyük kentlerde servis parasına bile yetmez...

İşte gelişmeleri, umutla bekleyen bir veli:

'1 eylül'de özel okul teşvikleri belli olduktan sonra kontenjanlarda nasıl hareketlilik olur? Örneğin Mersin'de liseler için 1930 teşvik kontenjanı ayrılmış. Bunların 930'u ilçelere pay edilse, 1000 tanesi mersin merkeze ayrılsa ve bu 1000 tanenin yarısını meslek liseleri öğrencileri kapsa belki 500 civarı da Anadolu olanlarda hareketlilik yaşanır diye matematiksel hesap yapıp kendimizi avutuyoruz. Lanet olsun böyle yerleştirmeye ve sisteme. Milli Eğitim Bakanlığı acil çözüm bulsun bu işe.Sabırla beklemekle de olmuyor. Boş kontenjanların bize yaramadığını gördükçe sinirlerimiz daha fazla bozuluyor.'

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)