adscode
adscode

Kontenjanlar Göz Göre Göre Boş Kalmasın!

Üniversitelerde 110 bin civarında boş kontenjan var. Bunun üçte ikisi meslek yüksek okullarına ait. Bu okullara, öncelikle meslek lisesi mezunları giriyor. Hem de sınavsız. Ama dolduramıyorlar.Bir kısmı…

Kontenjanlar Göz Göre Göre Boş Kalmasın!
Günün Yazısı
 

 

Geri kalan kontenjanın ise diğer lise mezunları tarafından doldurulması gerekiyor. Ama bu konuda bir sıkıntı var ki  çok şikayet geliyor.
Sistemden kaynaklanan bir sorun varsa çözülmeli ve ne öğrenciler okulsuz ne okullar öğrencisiz kalmadır. İşte bu yöndeki şikayetlerden birisi: "Oğlum için bu seneki öğrenci yerleştirme için 30 okul  tercih yaptık. Hiçbir yere giremedi. Dün Ek  Tercih Klavuzlarına kontrol ettiğimizde tercih ettiğimiz okulların en küçük puanına göre oğlumun puanı yüksek olmasına rağmen girememesi bizde şok etkisi yarattı. Örneğin,  Yıldız Teknik Üniversizesi  Y.M.Y. Okulu, Makine (İÖ)  en küçük puan, 185, oğlumun YGS 1-245,  Bunun gibi trcih ettiği 5 okulun en küçük puanına göre benim oğlumun puanı yüksek olmasına rağmen girememiştir. ÖSYM klavuzunda iki yıllık meslek yüksek okullarına yerleştirme yaparken ilk önce meslek lisesi mezunlarına yerleştireceğini boş kontenjanlara da hangi lise mezunu olursa olsun YGS den 140 barajını geçen öğrencileri yerleştireceğini yazıyor. Biz de bunun için yerleştirmesi garanti olsun diye puanımızdan çok düşük olan yerleri yazdık. Buna rağmen yerleşemedi. Örnek yukarıda. İkinci örnek ise;  Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmer Meslek Yüksek Okulu, Biyomedikal Cihaz Teknolojisie (İÖ) en son yerleşenin puanı 179, oğlumun ki ise 238. Bu konuda ÖSYM bir dilekçe ile hakkımızı arıyacağız. "

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)