adscode
adscode

Konvoya Yumurta Attığı İddia Edilen Öğretmen İçin Hapis İstemi

TRABZON’da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın konvoyuna yumurta attığı ve hakarette bulunduğu iddiasıyla açığa alınan öğretmen Seçil E.E. hakkında 2 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Konvoya Yumurta Attığı İddia Edilen Öğretmen İçin Hapis İstemi
Türkiye'den Haberler
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iki günlük Trabzon gezisi için 22 Kasım Cuma akşamı kente geldi. Havalimanından konaklayacağı otele giden Başbakan Erdoğan’ın konvoyu Cumhuriyet Caddesi’nden geçerken, koruma araçlarından birinin ön kısmına yumurta isabet etti. Bu yumurtayı bir binanın üçüncü katından attığı iddiasıyla Trabzon Bedri Rahmi Eyüboğlu Orta Okulu’nda görev yapan beden eğitimi öğretmeni Seçil E.E. gözaltına alındı. Başbakan Erdoğan’a yönelik hakaret içeren ifadelerde bulunduğu ve yumurta attığı suçlamasıyla ifadesi alınan ve adliyeye sevk edilen öğretmen Seçil E.E., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Hakkında adli işlemin yanı sıra idari soruşturma da başlatılan öğretmen Seçil E.E. açığa alındı.

Trabzon Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Seçil E.E. için ’kamu görevlisine karşı görevinden dolayı alenen hakaret’ suçundan açılan davanın görülmesine önümüzdeki günlerde Trabzon Sulh Ceza Mahkemesi’nde başlanacak. İddianamede, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 22 Kasım 2013 günü Trabzon’a gelişinde makam aracıyla konaklayacağı otele doğru giderken Cumhuriyet Caddesi üzerinde Seçil E. E.’nin makam aracına yumurta attığı, yumurtanın makam aracının arkasında seyreden koruma hizmetlerinde kullanılan arazi aracının ön tamponuna isabet ettiği belirtildi. Görgü tanıklarının ifadesine yumurta atma eyleminden sonra Başbakan’a hakaret ettiği ileri sürülen Seçil E. E. hakkında, TCK/125/1-3a, 4’ncü maddesi gereğince, ’kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret etmek’ suçundan 1 yıl 2 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istendi.

Şüpheli Seçil E. E. ise savunmasında üzerine atılan suçu kabul etmedi. Seçil E.E., "Olay günü anneannemin evinde aile bireyleri ile otururken, sokaktaki aşırı gürültü nedeniyle yeğenimle birlikte cama çıkıp neler olduğuna baktım. O sırada bir kolluk görevlisi bizi, göstererek, ’Konvoya bir şey atıldığını gördünüz mü?’ diye sordu. Biz de birşey görmediğimizi, neler olduğuna bakmak istediğimizi söyledik. Konuşmayı başlatan kolluk görevlisin yanındaki sivil kişi bize doğru, ’Seni gördüm. Nasıl küfür edersin? İn aşağı’ diyerek bağırdı. Bunun üzerine pencereyi kapatıp içeri girdik" şeklinde ifade verdi.

Öte yandan Başbakan Erdoğan’a hakaret ettiği ve yumurta attığı iddiasıyla hakkında adli işlem başlatılan, bu nedenle açığa alınan beden eğitimi öğretmeni Seçil E.E., olaydan sonra Trabzon İdare Mahkemesi’ne başvurarak, Trabzon Valiliği’nin açığa alma işleminin durdurulmasını talep etti.

Konuyla ilgili olarak olay anında görev yapan Trabzon Emniyeti Müdürlüğü Güvenlik Şubesi’nde görevli 6 polis memurunun da başka birimlerde görevlendirildiği öğrenildi.DHA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)