adscode
adscode

Konya'da %100 İş Garantili Lise Açılıyor

Konya’nın en büyük sanayi kuruluşlarından Pakpen Şirketler Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuza tarafından yaptırılarak, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlanan Mehmet Tuza Pakpen Teknik ve Endüstri…

Konya'da %100 İş Garantili Lise Açılıyor
Lise
Türkiye sanayisinin en önemli şehirlerinden biri olan Konya’da, mesleki eğitimde örnek olacak dev bir adım atılıyor. Hayırsever iş adamı Mehmet Tuza tarafından yaptırılarak, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlanan 800 öğrenci kapasiteli Mehmet Tuza Pakpen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, 2012-2013 eğitim-öğretim yılında öğrenci almaya hazırlanıyor. Konya Organize Sanayi Bölgesi’nin içinde kurulan okulda eğitim alacak olan öğrenciler stajlarını fabrikalarda yapacak, mezun olduktan sonra da aynı fabrikalarda iş imkanı bulacak. Gelişen Konya sanayisinin kalifiye eleman sorununu çözecek olan Mehmet Tuza Pakpen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi için güçbirliği yapan sanayiciler, Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına katılan Konya Sanayi Odası ve Konya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, Pakpen Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuza ile Mehmet Tuza Pakpen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Ali Hakan Yorgancılar, okulun Konya sanayisi için büyük önem taşıdığını belirterek, destek çağrısı yaptılar.
Bu yıl 180 öğrenci kabul edilecek
Yaklaşık 30.000 metrekare alan içerisinde yapılan okulun 800 öğrenci kapasiteli olduğunu anlatan Mehmet Tuza Pakpen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Ali Hakan Yorgancılar, “24 derslik olarak inşa edilen okulumuzda ilk yıl 9. sınıfa, 6 şubede, 180 öğrenci kabul edilecek. Okulumuzda bu yıl Plastik Teknolojisi Bölümü açılıyor. Konya Organize Sanayi Bölgesi’ndeki firmaların faaliyet alanlarını göz önünde bulundurarak Makine Teknolojisi, Metal Teknolojisi, Metalürji Teknolojisi, Mobilya ve İç Mekân Tasarımı alanlarının açılması için müracaat ettik” dedi.  
‘Konyamız için ülkemiz için birlikte hareket edelim’
Türkiye sanayisinin en önemli problemlerinden birinin nitelikli yani kalifiye iş gücü olduğunu anlatan Pakpen Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuza, “ Yapı sektöründe 42 yılı aşkın bir süredir faaliyet gösteriyoruz. Bu süre zarfında en önemli eksikliğimiz hep kalifiye iş gücü oldu. Bu gerçekten hareketle Konya’dan kurulup dünyaya açılan bir firma olarak Konya’mıza karşı üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek için bu okulu yaptırdık. Çünkü kalifiye iş gücü sorununu çözmenin yolu mesleki eğitimden, meslek liselerinden geçiyor. Okulumuzda maddi durumu yetersiz olduğu için okuyamayan çocuklar okuyacak ve meslek sahibi olacak. Konya Organize Sanayi’nin içindeki bu okulda okuyacak öğrencilerimiz stajlarını bölgemizdeki fabrikalarda yapacak. Mezun olduktan sonra da yine aynı fabrikalarda çalışacaklar. Yani yüzde 100 iş garantili bir okul bu” dedi. 
Bu okul sayesinde Konyalı sanayicilerin aradıkları kalifiye iş gücüne sahip olacaklarını ifade eden Tuza, “Böylece Konyamız Türkiye ekonomisinde hak ettiği yeri alacak. Bu nedenle bugün burada bu okulda okuyacak öğrencilere burs vermeleri için sanayicilerimize çağrıda bulunmak üzere toplandık. Konyamız için, ülkemiz için, çocuklarımız için birlikte hareket edelim” diye konuştu. 
Sürdürülebilir bir büyüme için üreten bir nüfus 
Bir ülkenin gelişmesinde en önemli faktörün sürdürülebilir üretim olduğunu belirten Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, “Konya Organize Sanayi Bölgesi, sektöründe lider firmaları, gelişmiş alt yapısı, Türkiye’nin ilk Bilim Merkezi ve bütün imkanları ile Türkiye’nin en modern organize sanayi bölgelerinden birisidir. Konya üretim gücüyle Türkiye’nin gücüne güç katmaktadır. 2012-2013 öğrenim yılında öğrencilere kapılarını açacak olan Mehmet Tuza Pakpen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi de Konya sanayisinin en önemli sorunu olan nitelikli eleman konusunda önemli katkılarda bulunacaktır. Konya adına güç birliğimiz devam edecek. Bölgemizdeki endüstri meslek lisesine kayıt yaptıran bütün öğrencilerimize farklı imkanlar sunarak, her türlü desteği vereceğiz. Çünkü kalkınmış bir Türkiye’nin yolu güçlü firmalardan ve nitelikli iş gücünden geçmektedir’ dedi. 
Türkiye ekonomisinin gelişmesi ve güçlenmesi için üreten bir nüfusa ihtiyaç olduğunu vurgulayan Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk ise şunları söyledi: “Dünyanın 16. büyük ekonomisi olan ülkemiz tarihinde ilk defa uzun projeksiyonlu bir hedef belirleyerek, tüm kurumları ile bu hedef doğrultusunda çalışmaktadır. Kısa vadede Türkiye’de önemli ticaret şehirleri ortaya çıkacaktır. Konya bu şehirlerin başında gelmektedir. Ekonomiye, sanayiye, teknolojiye göre nitelikli eleman yetiştirecek eğitim planlamamızı gerçekleştirmeliyiz. Türkiye’de şu an işsizlik oranı % 9, Konya’da ise % 7 oranındadır. Bu oran dünya ortalamasının üzerinde, özellikle genç işsizlik oranlarımız çok yüksek. Bu okul aracılığıyla genç nüfusumuzu iyi değerlendirerek iş hayatına dahil etmeliyiz. 2012-2013 yılında eğitime başlayacak Mehmet Tuza Pakpen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin Konya’nın üretime dayalı büyümesini sürdürebilmesi için çalışan, üreten nüfustan yeterince faydalanması amacına hizmet edeceğine inanıyoruz.”
egitimajansi.com

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)