adscode
adscode

Konya'da Akademik Çevre Karıştı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Selçuk Üniversitesi’nin rektörlük seçiminde en yüksek oyu alan Prof. Dr. Hakkı Gökbel’in atamasını yaptı.

Konya'da Akademik Çevre Karıştı
Üniversite

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 130'uncu ve 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 13'üncü maddeleri uyarınca, Yükseköğretim Kurulu’nun önerdiği adaylar arasından rektör atamalarını gerçekleştirdi. Gül, Selçuk Üniversitesi’ne Prof. Dr. Hakkı Gökbel'i atadı.

Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Seçimlerde En Yüksek Oyu Almıştı

Selçuk Üniversitesinde rektörlük için 24 Kasım 2011 tarihinde akademisyenler sandık başına gitmiş ve altı adayın yarıştığı seçimde Prof.Dr. Hakkı Gökbel 512, Prof.Dr. Mustafa Şahin 409, Prof.Dr. Tahir Yüksek ise 389 oy alarak ilk üç sırada yer almıştı. YÖK Genel Kurulunda yapılan seçim sonucunda da, Cumhurbaşkanlığı makamına sunulacak üç adayın ismi belirlenmiş ve kurul Prof. Dr. Hakkı Gökbel'in ismini ilk sırada Çankaya Köşküne sunmuştu.

 

Selçuk, Dünyanın En İyi 500 Üniversitesi Arasına Girecek

80 bine yakın öğrencisiyle Türkiye'nin en büyük üniversitelerinden biri olan Selçuk Üniversitesi’nin yeni rektörü olarak atanan Prof. Dr. Hakkı Gökbel, en büyük hedefinin Selçuk Üniversitesinin dünyanın en iyi 500 üniversitesi arasına girmesini sağlamak olduğunu söyledi. Şu an dünyanın en büyük 500 üniversitesi sıralamasında Türkiye'den beş üniversitenin olduğunu belirten Hakkı Gökbel, “Öğrenci ve akademisyen sayısı açısından Türkiye'nin en büyük üniversitelerinden biri olan Selçuk Üniversitesi neden bunlardan biri olmasın? Üniversitemizin akademisyen ve öğrenci kalitesi, teknik altyapısı ve maddi imkânları bu hedefi gerçekleştirmeye yeter” dedi. Selçuk Üniversitesini şehirle ve toplumla daha çok kaynaştırmayı ve bütünleştirmeyi hedeflediklerinin altını çizen Prof.Dr. Gökbel, Selçuk Üniversitesinin önümüzdeki dönemde şehrin sosyal, kültürel, ekonomik hayatına daha çok katılarak, yeri geldiğinde öncü rol üstleneceğini vurguladı.

 

Prof. Dr. Hakkı Gökbel Hakkında:

1964 yılında Nazilli (Aydın) doğumlu Hakkı Gökbel, 1986 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesinde Fizyoloji alanında uzmanlığını tamamlayan Gökbel, Van Gevaş ve Van Merkez 1 Nolu Sağlık Ocağında görev yaptı. Gökbel, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalında 1990 yılında Yardımcı Doçent, 1993 yılında Doçent, Mayıs 2001'de ise Profesör unvanını aldı. Hakkı Gökbel, 21.12.2009 tarihinden bu yana Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Dekanı olarak görev yapıyordu. Gökbel, evli ve 2 kız, 1 erkek çocuk babası.






Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)