adscode
adscode

Köy çocuklarını 'müzik ve spor'la okullu yaptı

Erzurum'a görev yapan beden eğitimi öğretmeni Yasin Sepil, 50'nin üzerinde köy çocuğunu müzik ve spor sayesinde devamlı olarak okula kazandırdı.

Köy çocuklarını 'müzik ve spor'la okullu yaptı
Eğitim
Erzurum'un Çat ilçesine bağlı Soğukpınar Mahallesi'nde görev yapan beden eğitimi öğretmeni Yasin Sepil, 50'nin üzerinde köy çocuğunu, müzik ve sporla okulu sevdirerek, eğitime kazandırdı.

Kent merkezine 60 kilometre mesafedeki 200 haneli mahallede görev yapan beden eğitimi öğretmeni Sepil, tüm zorluk ve imkansızlığa rağmen öğrencilerini geleceğe hazırlıyor.

Yaklaşık iki yıl önce atandığı Soğukpınar Ortaokulu'nda öğrencilerin okula devamsızlığının yüksek oranda olduğunu tespit eden Sepil, ilk olarak okula gelmeyen öğrencileri belirleyerek evlerinde aileleriyle görüştü.

Ziyaretlerinde bazı ailelerin çocuklarını hayvanlarının bakımı için okula göndermediğini, bazı öğrencilerin ise okula ısınmadığı için derslere katılmadığını tespit eden genç öğretmen, ailelerin desteğiyle eğitime kazandırdığı öğrencileri müzik ve sporla dersleri sevdirerek, okullu yaptı.

Öğrencilere forma dağıtıp, seramoniye çıkartıyor

Genç öğretmen, beden eğitimi derslerini de alışılmışın dışında işleyerek öğrenciler için okulu vazgeçilmez kıldı.

Beden eğitimi derslerinde resmi futbol müsabakalarında uygulanan tüm kuralları uygulayan fedakar öğretmen, öğrencilere forma dağıtıyor, sahanın ortasında dizili vaziyette seramoniye çıkartıyor.

Profesyonel hakemlerin futbolculara yaklaştığı gibi saha içinde öğrencilere yaklaşan genç öğretmen, öğrencilere sarı ve kırmızı kart göstererek, sporun disiplin kurallarını da aşılıyor.

Alışık olmadığı köy şartlarında tüm zorluklara göğüs gererek öğrencilerine iyi bir gelecek sunmanın uğraşını veren fedakar öğretmenin bu özverisi, köy halkı tarafından da takdir ediliyor.

Öğrencilerin okula ve öğretmenlere olan bağlılığı arttı

Sepil, yaptığı açıklamada, iki yıl önce atandığı köy okulunda öğrencilerin devamsızlığı konusunda ciddi sorunlar tespit ettiğini söyledi.

Ailelerle görüşerek öğrencilerin okula gelmeme sorunlarını konuştuğunu ifade eden Sepil, şöyle konuştu:

"50'nin üzerinde öğrenciyi okula devamlı olarak kazandırdım. Öğrencilerden müzik korosu oluşturdum. Ayrıca beden eğitimi derslerinde resmi bir futbol müsabakası nasıl oynanıyorsa, bunu kendi imkanlarımız doğrultusunda çocuklara yaşatıyorum. Öğrenciler bu şekilde farklı bir havaya giriyor. Normal saha içinde olan olayların tümünü köy sahamızda yaşıyoruz."

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)