adscode
adscode

Köy çocuklarının yüzünü 'Aylin abla' güldürüyor

Van'da bir yurtta özel güvenlik görevlisi olarak çalışan Aylin Koç, köy çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayarak onların sinema, tiyatro ve konser gibi sosyal etkinliklere katılmasını sağlıyor.

Köy çocuklarının yüzünü 'Aylin abla' güldürüyor
Eğitim
Babasının mesleği nedeniyle 5 yaşındayken Van'dan ayrılan Aylin Koç, 2011 yılında memleketine döndükten 2 yıl sonra Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Melikşah Kız Öğrenci Yurdunda özel güvenlik görevlisi olarak çalışmaya başladı.

Kısa sürede buradaki öğrencilerin sevgisini kazanan Koç, kırsaldaki öğrencilere yardım edebilmek için sosyal medyadan "Umutlu Yarınlar" projesini hayata geçirdi.

Koç, proje ile köy çocuklarının kırtasiye, mont ve ayakkabı gibi ihtiyaçlarını karşılayarak, onların sinema, tiyatro ve konser gibi sosyal etkinliklere katılmasını sağladı.

Aldığı malzemeleri nöbetlerinden arta kalan zamanlarda kendisine destek veren iş arkadaşları ve yurt yöneticileriyle kırsaldaki öğrencilere dağıtan Koç, onlarla oyunlar oynadı.

"Yorgunluğumu öğrencilerin sevgisiyle atıyorum"

Aylin Koç, yaptığı işin yorgunluğunu öğrencilerin kendisine gösterdiği sevgiyle unuttuğunu söyledi.

Projeye başlayalı iki yıl olmasına rağmen çok önemli mesafe aldığını anlatan Koç, şöyle konuştu:

"Çalışma saatlerim dışındaki zamanımı öğrencilere harcıyorum. Bu beni çok mutlu ediyor. Bu çalışmayı sadece yardım için değil, onları mutlu edebilmek, yüzlerinin güldüğünü görebilmek için yapıyoruz. Sonuçta çocuklar bizim yarınlarımız, geleceğimiz. Onların yüzlerini güldürebilmek için elimizden ne gelirse yapmalıyız. Bu çok zor bir şey değil. Bir şeker, balon, ayakkabı ve çanta çocuğun yüzünü gülümsetebilir. Bunu eksik etmeyelim."

"Aylin ile ekip kurup çalışacağız"

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü Süleyman Şakar da Koç'un yaptığı çalışmalarla gurur duyduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Güvelik personelimiz Aylin Koç, mesaisinin dışındaki zamanını köylerde öğrencilerin eğitimine harcıyor. Toplumumuzda böyle insanların ve fedakarlıkların artmasını gönülden istiyoruz. Biz de Aylin ile bir ekip kurup, köylerde ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitime kazandırılmasına destek olmak istiyoruz."

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)