adscode
adscode

Köy Okulunu Kitapsız Bırakmadılar!

Gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile dikkat çeken Oğuzkaan Koleji Öğrencileri, Facebook ve diğer Sosyal Medya ağlarında gördükleri kitap ve kırtasiye yardımı çağrısına kayıtsız kalmadı.

Köy Okulunu Kitapsız Bırakmadılar!
Özel Okullar
Oğuzkaan Koleji Öğrencileri, Bartın ‘da bulunan Yanaz İlkokulu Öğrencileri’nin ve Rehber Öğretmenleri’nin yaptığı, kitap ve kırtasiye malzemeleri çağrısı üzerine yüzlerce kitap ve kırtasiye malzemesini yanlarına alarak Bartın’a gitti ve tek tek öğrencilere teslim etti.
 



Yardım Çağrısına Kayıtsız Kalmadılar
 
Bartın Yanaz İlkokulu  Öğretmenleri ve Öğrencileri’nin  “Kaynağımız yok, bize kitap gönderin" çağrısı üzerine harekete geçen Oğuzkaan Koleji Öğrencileri, hemen okul içinde kampanya başlattı. Afişler tasarlayıp okul kampüslerinde her yere asan öğrenciler, kısa sürede yüzlerce kitap ve kırtasiye malzemesi topladı.  Toplanılan kitap ve kırtasiye malzemeleri koliledikten sonra Bartın’a doğru yola çıkan öğrenciler, günün ilk ışıklarıyla köy okulu olan Yanaz köyü İlkokulu’na ulaştı.  Eğitim için kullanılacak malzemeleri okul öğretmenlerine ve öğrencilere teslim eden öğrenciler, çok mutlu olduklarını ifade ettiler. Yanaz İlkokulu öğrencileri ile okulu gezen ve daha sonra okul önünde hatıra fotoğrafı çektiren öğrenciler, “Yardımlarımız sürekli olacak, buradaki öğrenci kardeşlerimizle sürekli iletişim halinde olacağız. Onların mutluluğu bizim için çok ama çok değerli” dedi.


 
Ziyaret Sonrası Öğrenciler Duygularını  Mektuplara Döktü
 
Öğrenci Mektubu:
Kardeş okula gittiğimizde karşılaştığımız ortam bence çok sıcaktı. Ayakkabılarını giydirdiğimiz çocuklar öyle mutlu oldular ki bende kendimi çok iyi hissettim. Çocuklarla oyunlar oynadık, o kadar keyifliydi ki anlatamam. Bu ziyaretle çok şey öğrendim.
Öğrenci Mektubu:
Çocukların gözlerinde ki  o mutluluk, sevinç hiçbir şeye değişilmezdi. İnsanları mutlu etmek her şeyden değerlidir. Ve biz Oğuzkaan Ailesi olarak tam anlamıyla bunu yerine getirdik. Böyle bir projede yer almaktan gurur ve sevinç duyuyorum.
Öğrenci Mektubu:
Okula vardığımızda ilk onların gözlerindeki hediye sevincini gördüm. İlk önce sınıfta getirdiğimiz ayakkabıları dağıtmaya başladık. Öğrencilerle teker teker tanışarak onlara ayakkabılarını giydirdim. Öğrencilerin başarılı olmasının tek anahtarı sevgidir.



 
Amacımız Eğitime Katkı Sağlamak
Oğuzkaan Koleji Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Uzmanı Hatice Yılmaz, kitap ve kırtasiye yardımının ardından öğrencilerin yüzlerindeki mutluluğu görünce çok duygulandıklarını belirterek, " Herkes bu duyarlılığı gösterse o öğrencilerin  böyle bir sorunu olmaz. Gençlerimizin yüzünde ufak bir tebessüm yarattıysak, kalplerinde bir umut ışığı olduysak ne mutlu bize. Biz bundan sonra da bölgeye ve bu sorunu yaşayan okullarımıza yardım etmeyi sürdüreceğiz. Oğuzkaan Koleji Öğrencileri’nin sosyal sorumluluk kampanyalarında bu kadar aktif olmasından dolayı gurur duyuyoruz." dedi.   
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)