adscode
adscode

KPSS başvuruları başladı sınav ücretleri ne kadar?

ÖSYM'nin 2014 yılında yapacağı KPSS başvuruları bugün başladı, adaylar sınav ücretlerini hangi bankaya yatıracak ve sınav ne zaman olacak?

KPSS başvuruları başladı sınav ücretleri ne kadar?
ÖSYM
ÖSYM'nin 2014 yılında gerçekleştireceği KPSS başvuruları bugün başladı, peki sınav ücreti hangi bankaya yatırılacak, KPSS başvuru ücretleri ne kadar biliyor musunuz? Binlerce aday Kamu Personeli Seçme Sınavı ile memur olmak için şansını deneyecek. KPSS 2014 başvuruları başladı peki sınav ücretleri ne kadar ve hangi bankaya yatacak işte bu sorunun yanıtı? KPSS başvuru sınav ücretlerini adaylar Ziraat bankasına yatıracaklar. KPSS 06.07.2014 tarihinde yapılacak. KPSS ÜCRETLERİ NE KADAR? HANGİ BANKAYA YATIYOR? BAŞVURU SÜRESİ :5 - 14 Mayıs 2014
SINAV TARİHİ : 5 - 6 Temmuz 2014
SINAV SAATİ : Sabah oturumları 09. 30, Öğleden sonra oturumları 14.00
KPSS SINAV ÜCRETİ : Sadece Cumartesi Sabah oturumuna girecek adaylar 40,00 TL; (Her oturum için 40 TL Cumartesi Sabah + diğer üç oturumdan herhangi birine de ücret yatırılacaktır.) girecek adaylar 80,00 TL;
Cumartesi Sabah + diğer üç oturumdan herhangi ikisine de girecek adaylar 120,00 TL; tüm oturumlara girecek adaylar 160,00 TL. KPSS 2014 LİSANS KILAVUZU TIKLA GÖR
ÖABT TARİHİ, SAATİ: 20 Temmuz 2014, 09.30, SINAV ÜCRETİ : 40,00 TL
(ÖABT’ye katılmak isteyen adayların, KPSS Cumartesi Sabah (Genel Yetenek-Genel Kültür) ve KPSS Cumartesi Öğleden Sonra (Eğitim Bilimleri) oturumlarına da katılmaları zorunlu olduğundan, en az 120,00 TL sınav ücreti yatırmaları gerekmektedir.)
DHBT TARİHİ, SAATİ : 18 Ekim 2014, 09.30, SINAV ÜCRETİ : 40,00 TL
(DHBT’ye katılmak isteyen adayların, KPSS Cumartesi Sabah (Genel Yetenek-Genel Kültür) oturumuna da katılmaları zorunlu olduğundan, en az 80,00 TL sınav ücreti yatırmaları gerekmektedir.

KPSS ÜCRETLERİ HANGİ BANKAYA YATIYOR?

KPSS başvuru ücreti T.C. Ziraat Bankası Güvenevler Şubesi Hesap No: 6028011-5010 ANKARA şubesine yatırılacak. Para yatırma işlemi herhangi bir Ziraat bankası şubesinden yapılabilir. Adayların, sınav ücretini yatırmaları için ilgili banka şubesine gidip T.C. Kimlik Numarası ile Ad ve Soyad bilgilerini vermeleri yeterli olacaktır. Uyruğu T.C. olmayan adaylar Aday Bilgi Formu üzerinde yazılı olan Belge Numarasını T.C. Kimlik Numarası olarak kullanacaklardır. Adaylar bankadan iki nüsha banka dekontunu alacaklar, birini Başvurma Belgesine ekleyecekler, diğerini saklayacaklardır. Başvurma Belgesine banka dekontunu eklemeyen adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

BAŞVURULAR NASIL OLACAK?
Sınava girmek isteyen adaylar, Kılavuz ile Aday Başvuru Formuna, başvuru süresi içinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinden ulaşabilirler.
Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır. Başvurular elektronik ortamda alınacaktır. Başvuru Merkezlerinin adresleri başvuru tarihlerinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinde yer alacaktır. Başvurudan önce adayların sınav ücretini yatırmaları gerekmektedir. Sınav ücreti nasıl yatırılıyor.

Adaylar, sınav ücretini başvurudan önce ilgili banka şubelerine yatıracaklardır. Adayların, sınav ücretini yatırmaları için banka şubelerinden birine gidip sınavın adı, T.C. Kimlik /Y.U. Numarası, adı ve soyadı bilgilerini vermeleri yeterli olacaktır. Uyruğu T.C. olmayan adaylar Y.U. Numaralarını T.C. Kimlik Numarası olarak kullanacaklardır. Adaylar, sınav ücretinin yatırıldığını gösteren banka dekontunu almayı unutmamalıdır. Bireysel olarak İnternet aracılığıyla başvuru yapacak adaylar için de sınav ücretinin yatırılması ile ilgili kural aynen geçerlidir.
 Adaylar isterlerse banka şubelerine gitmeden İnternet aracılığıyla veya kredi kartı/banka kartı ile sınav ücretini yatırabilirler.


SINAV ÜCRETLERİNİN YATIRILACAĞI BANKALAR

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN!

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)