adscode
adscode

KPSS ÖABT sonuçları ne zaman açıklanacak?

Öğretmen adaylarının mesleğe adım atma mücadelesi olan KPSS ÖABT sınavı 20 Ağustos'ta tamamlandı. Peki ÖABT sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS ÖABT sonuçları ne zaman açıklanacak?
Sınavlar
Öğretmenlik hayaliyle KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine (ÖABT) giren adaylar sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merakla bekliyor. İşte öğretmen adaylarının merakla beklediği sorunun cevabı...

KPSS ÖABT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
Geçtiğimiz yıllarda maksimum 2 hafta içerisinde açıklanan ÖABT sonuçlarının, bu yıl da bu zaman diliminde gerçekleşmesi bekleniyor. 
2015 yılında 12 Temmuz Pazar günü  yapılan ÖABT sınavının sonuçları, 28 Temmuz Salı günü açıklanmıştı. 2014 yılında 20 Temmuz Pazar günü yapılan yapılan sınavın sonuçları ise 25 Temmuz Cuma günü, yani 5 gün sonra açıklanmıştı. Bu sınav döneminde açıklanma süresinin, bu iki örnek ele alındığında maksimum 2 hafta içerisinde açıklanması beklenmedir. 
Sınavın 20 Ağustos Pazar günü tamamlandığı düşünülürse, sonuçların 2 Eylül Cuma günü ya da en geç hafta başı olan 5 Eylül'de açıklanması beklenebilir. 

ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMENLERDEN İSTENECEK BELGELER
Öğretmen olarak ataması yapılanlar;
a)Bu duyuruda başvuru esnasında isteneceği belirtilen belgeler,

b) Son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf (2 adet),

c) Mal bildirimi (il millî eğitim müdürlüklerinden temin edilecektir),

ç) Elektronik Başvuru Formunun onaylı örneği,

d) Sağlık durumu yönünden öğretmenlik görevini yapmasına engel bir durumu olmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden alınacak sağlık kurulu raporu,

e) Millî sporcular, yukarıdaki belgelerin yanında elektronik ortamda beyan ettikleri 12/05/2011 tarihli ve 27932 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Sporcu Belgesi Verilmesi Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde 12/05/2011 tarihi ve sonrasında düzenlenen/denklik işlemleri yapılan millî sporcu belgesi/belgeleri veya kurumca onaylı örneği,

f) Başvuru esnasında Pedagojik Formasyon Belgesi yerine resmî yazı ibraz edenlerden Pedagojik Formasyon Belgesi,

g) Diğer kamu kurumlarında görev yapmakta olanlardan yetkililerce onaylanmış muvafakat belgesi (Ek-4/a yazı çerçevesinde alınan Ek-4/b muvafakat belgesi).

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)