adscode
adscode

KPSS Şampiyonu Fakülte

KPSS sınavında Necatibey Eğitim Fakültesinin olağanüstü başarısı

KPSS Şampiyonu Fakülte
Üniversite

''Abbas Bey merhabalar,

Öğretmen atamalarında Kpss’de 2013 yılından itibaren Öabt (Öğretmenlik alan bilgisi testi) uygulanmaktadır. Öabt sınavı 50 sorudan oluşmakta ve lisans bilgilerini ölçmektedir. Atamada geçerli olan KPSS121 puanın   %50 si Öabt sınavından değerlendirildiğinden çok büyük bir öneme sahiptir. Aynı zamanda  üniversitelerin akademik birikimini de göstermektedir. 

Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi kökleri 1910 yılındaki Karesi Darülmuallimin’e  dayanan ülkemizin en eski ve köklü eğitim kurumlarındandır. Ali Aydınlıoğlu, Muharrem İnce, Namık Havutça, İsmail Ok milletvekillerimiz bu fakülteden mezun olmuşlardır. Şu ana kadar bu fakülteden mezun yaklaşık 50000 öğretmen mezun olup ülkemize hizmet etmiş ve etmektedir.

Fakültenin İlköğretim Matematik Öğretmenliği bölümü Kpss sınavında inanılması güç bir başarıya imza atmıştır. Öabt’nin uygulandığı 2013 yılından itibaren üç yılda da Türkiye 1.si bu fakülteden çıkmıştır. 2013 yılında Büşra Beyazıt, 2014 yılında Emine Gıcır ve 2015 yılında ise Büşra Koşan Türkiye 1.si olmuşlardır. (2015 yılı için branş bazında sıralama daha açıklanmasa da Büşra %99 İlköğretim Matematik Öğretenliğinde 1. Olacaktır. 300000 e yakın kişinin girdiği genel sıralamada 7.dir ve Öabt İlköğretim Matematik Öğretmenliği Türkiye ortalaması 19.803 iken öğrencimizin 49 doğrusu  1 yanlışı bulunmaktadır). Bu yılki ortalamalara Ösym’den bakıldığında  İlköğretim Matematik Öğretmenliğinde 50 soruda 19.803; Matematik(Lise) 14.747 dir. 2015 yılında sınava giren Büşra Koşan 49 doğru 1 yanlış yaparak fakültenin akademik gücünü de kanıtlamıştır. Son üç yılda İlköğretim Matematik Öğretmenliği bölümünün birinciliklerdeki ambargosunun yanı sıra 2014 yılında Lise Matematik Öğretmenliği öğrencileri arasından Ayşe Yıltekin de Türkiye 1. Olmuştur. 

Geçmiş yıllarda Öabt olmadan yapılan Kpss sınavlarında da birçok başarıyı bulunduran Necatibey Eğitim Fakültesi bundan sonraki yıllarda da yeni başarılara imza atacaktır. ''

 

Doç. Dr. Özden Koruoğlu

Necatibey Eğitim Fakültesi 

İlköğretim Matematik Öğretmenliği

ozdenk@balikesir.edu.tr

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)