adscode
adscode

KPSS'de Hatalı Soru İddiası

4 Temmuz 2015' tarihinde gerçekleştirilen KPSS Genel Yetenek kısmının 14.Türkçe sorusunun hatalı olduğu iddia ediliyor. İşte adayların o sorusuyla ilgili tespiti;

KPSS'de Hatalı Soru İddiası
Sınavlar

''Abbas Bey
Size yolladığım soru 4 Temmuz 2015'te yani geçtiğimiz cumartesi sabah oturumunun genel yetenek kısmının  14 nolu Türkçe sorusu. Soruyu aynen ÖSYM'nin aday işlemleri sisteminden TC kimlik numaram ve şifremle girerek kopyaladım ve size yolluyorum zira soruların tamamı sınava girmeyenlere açık değil. 
Soruda hata var şöyle ki, cevap e şıkkı olarak verilmiş birincisi, verilen paragrafta hece düşmesi olmadığı kesindir yani hece düşmesi olmadığı için'b'seçeneği görülmez. Ses türemesi de görülmez ama bir ihtimal bazı kaynaklara göre yardımcı ses ve ses türemesi aynı kabul edilir o mantıkla yaklaşılacak olursa ses türemesi de görülür denebilir .
 Yani  sonuç olarak  cevabın e  şıkkı olması imkansız sorunun cevabı ya 'b' şıkkı ya da 'b' ve 'e' birlikte olmalıdır. Buna göre sorunun cevap anahtarı ya 'b'olarak düzeltilmeli ya da her iki şık kabul edilmelidir.
Sizden istediğim bunu kamuoyuna duyurmanız ve yanlışlığın düzeltilmesi için yetkilileri uyarmanız veya bana bu yanlış soruyu şikayet etmem için nasıl bir yol izlemem gerektiğini söylemenizdir.
Soruyla ilgili hatalı düşünme ihtimaline karşılık güvendiğim bir Türkçe öğretmenine de danıştım ve oda benimle aynı fikirde.
Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.
İşlerinize kolaylıklar dilerim.''




Konuyla ilgili görüşlerinizi editor@egitimajansi.com adresine iletebilirsiniz.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    1 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (1)