adscode
adscode

KPSS'de Kopya Soruşturmasında Flaş Gelişme

KPSS'de kopya soruşturmasında önemli bir gelişme yaşandı. ÖSYM’de görev yapan üç kişi hakkında, YÖK’ün izni ile soruşturma başlatıldı.

KPSS'de Kopya Soruşturmasında Flaş Gelişme
Sınavlar
Yapılan incelemede, şüphelilerin bilgisayarında, yasak olmasına rağmen flash bellek kullanıldığı ve ana bilgisayarlara da erişebildikleri tespit edildi .İddiaya göre, KPSS soruları da bu bilgisayarlara kopyalandı.

2010 yılında yapılan KPSS'de kopya çekildiği ve soruların önceden sızdırıldığı iddiası üzerine başlatılan soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı.

Vatan Gazetesi'nin haberine göre, soruşturmada, o dönemde sorulara erişebilen ÖSYM görevlileri inceleme kapsamına alındı. Ankara Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkmen, ÖSYM’de görev yapan Mustafa Asil, Ahmet Burak Özdemir ve Erkam Dündar için YÖK’ten soruşturma izni istedi. YÖK de, 5 Mart’ta izin verdi. Daha önce yapılan incelemede, üç görevlinin kullandığı bilgisayarların internete kapalı olduğu ve ana bilgisayara erişemedikleri belirtilmişti. Ancak savcılık talimatıyla emniyet birimleri tarafından yapılan yeni incelemede, üç görevlinin bilgisayarında da, yasak olmasına rağmen flash bellek kullanıldığı ve ana bilgisayarlara da erişebildiği belirlendi. Hatta, KPSS sorularının da bu bilgisayarlara kopyalandığı. Savcılığa göre, baş şüpheli olan Mustafa Asil'in, sorular üzerinde işlem yapan kişi olduğu öne sürüldü.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)