adscode
adscode

'KPSS'siz öğretmen alımı haberi doğru değil'

Kamu Sen Başkanı İsmail Koncuk, Taraf Gazetesindeki haberi yalanladı

'KPSS'siz öğretmen alımı haberi doğru değil'
Sendikalar
Taraf Gazetesi bugün yayınlamış olduğu haberde, MEB'in KPSS'siz öğretmen alımı yaptığını iddia etmişti. Gazete bu iddiasını ise Türkiye Kamu Sen tarafından açılan ve sonuçlanan bir davaya dayandırmıştı.

MEB, KPSS'siz öğretmen ataması yaptı
Haber sonrasında açıklama yapan Kamu Sen Başkanı İsmail Koncuk "Biz KPSS'siz öğretmen alımı yapıldığı iddiasıyla dava açmadık. Dava bizim açtığımız dava, ama davanın konusu açıktan atama yani istifa sonrası atamaya ilişkindir. Davaya konu işlem tarihinde istifa sonrası dönüş talebine açıktan atama yolu kullanılmamasına rağmen MEB bir kaç kişiye bu yönde atama izni vermiştir. Bizim itirazımız bunadır." dedi.

Koncuk, ayrıca açılan davada KPSS'siz alıma yönelik bir iddiada bulunmamalarına rağmen, mahkemenin kararında, KPSS'siz alım yapıldığı için iptal kararı verildiği yönünde bir ifade bulunduğuna dikkat çekti ve "Taraf Gazetesi, sadece mahkeme kararına bakarak haber yapmıştır ancak belirttiğimiz üzere mahkeme kararında hata bulunmaktadır, zira KPSS'siz alım yapıldığı veya yapılmadığı yönünde bir talebimiz olmamıştır" dedi.
İlgili haber;
MEB KPSS'siz Öğretmen Ataması Yaptı mı?

T.C.

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

21/01/2014

 

BASIN AÇIKLAMASI

21 Ocak 2014 tarihli Taraf gazetesinde yayınlanan “KPSS’ye Girmeden Öğretmen Atamışlar” başlıklı haber gerçekleri yansıtmamaktadır.

1. Adı geçen öğretmen F.A. 20.09.1994 tarihinde Yalova Merkez Sultaniye Ortaokulu’nda aday öğretmen olarak göreve başlamış, 2 yıl 11 ay 10 gün hizmetten sonra 01.09.1997 tarihinde öğretmenlik görevinden istifa etmiştir.

2. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 92. Maddesinde, memurluktan çekilenlerin yeniden atanmasına ilişkin olarak, “İki defadan fazla olmamak üzere memurluktan kendi istekleriyle çekilenlerden veya bu Kanun hükümlerine göre çekilmiş sayılanlardan tekrar memurluğa dönmek isteyenler, ayrıldıkları sınıfta boş kadro bulunmak ve bu sınıfın niteliklerini taşımak şartıyla ayrıldıkları tarihte almakta oldukları aylık derecesine eşit bir derecenin aynı kademesine veya 71’inci madde hükümlerine uyulmak suretiyle diğer bir sınıfta eşit derecedeki kadrolara atanabilirler…”  hükmüne yer verilmiştir.

3. Diğer taraftan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin “Açıktan ve kurumlar arası yeniden atama” başlıklı 14. maddesinde ise “(1) Eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dâhil öğretmen unvanlı kadrolarda adaylıklarının kaldırılmış olması kaydıyla;

a) Bakanlık kadrolarındaki görevlerinden ayrılanlar,

b) Hâlen kamu kurum ve kuruluşlarında öğretmen veya başka unvanda görev yapanlar bu kapsamda başvuruda bulunabilirler…”  denilmektedir.

4. Bakanlık Makamı, kanunun kendisine verdiği yetkiye dayanarak adı geçen öğretmeni 02.01.2012 tarihinde Balıkesir Merkez 100. Yıl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ne atamıştır.

5. Ancak, Ankara 3. İdare Mahkemesi, 06.11.2013 tarih 2013/1816 sayılı alınan kararı ile söz konusu atamanın iptaline karar vermiştir.

6. Daha önce öğretmenlikte adaylığı kaldırılmış olan F.A’ın ataması, yukarıdaki yasal düzenlemeler çerçevesinde yapılmıştır.

7. Bilindiği gibi, KPSS uygulaması 2002 yılında, yani F.A.’nın atamasından 8 yıl sonra başlamıştır. F.A.’nın göreve başlama tarihi olan 20.09.1994’te zaten KPSS uygulaması olmadığından, İdare Mahkemesi’nin kararında yer alan “Bakanlık Makamınca açıktan ataması yapılan F.A. isimli kişinin KPSS sınavına girmediği ve KPSS sınav sonuç belgesi bulunmadığı, Mahkememizin 12.09.2012 ve 20.11.2012 tarihli ara kararları ile ortaya konulduğundan dava konusu işlemde hukuka uyarlık bulunmamaktadır” ifadesinin isabetsizliği ortadadır.

Bu nedenle konuya ilişkin 06.11.2013 tarihli İdare Mahkemesi kararına, Bakanlığımızca, bir üst mahkeme olan Ankara Bölge İdare Mahkemesi’nde itiraz edilecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği






Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)