adscode
adscode

Kredi ve Burs Miktarı Artıyor

​Başbakan Yardımcısı Arınç, "Kredi ve burs miktarı 2015'te 330 liraya yükseltilecek, yüksek lisans öğrencileri 660, doktora öğrencileri 990 lira alacak" dedi.

Kredi ve Burs Miktarı Artıyor
Eğitim
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında Bakanlar Kurulu toplanmasını uygun buluyoruz ve bundan istifade edebileceğimizi de ümit ediyoruz" dedi.

Cizre'de yaşanan olaylar

Arınç, Cizre'deki olaylara ilişkin olarak da "Bu olaylar, yıllardır terörden beslenenlerin, terörü bir rant olarak görenlerin eski alışkanlıklarından vazgeçmemek için ayak sürüdüklerini, PKK içerisinde derin yapılanmaların olduğunu, Çözüm Süreci'ndeki ilerlemelerin bu derin yapıları rahatsız ettiğini, son derece otoriter bir yapıya sahip olan örgütün bölge genelinde herhangi bir farklılığa, değişik bir sese ve renge de tahammül edemediklerini gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Arınç, şu anda Cizre'de olayların yaşandığı günlere hitaben olumlu noktada asayişin tamamen sağlandığını ve sükunetin avdet ettiğini söyleyebileceğini kaydetti.

Kişisel verilerin korunmasıyla ilgili kanun tasarısı

Kişisel verilerin korunmasıyla ilgili kanun tasarısına ilişkin olarak Arınç, "Kanun kapsamında öngörülen bireylerin sağlık, etnik köken, dini inançları, özel nitelikli kişisel verilerine ilişkin herhangi bir şikayet, başvuru ve rahatsızlıklarını iletebilecekleri bir kurulun oluşturulması son derece önemli bir adımdır. Kanun, çağdaş hukuk normları içinde ve insanların özel hayatının korunmasını amaçlayan fevkalade olumlu bir kanun tasarısıdır. Meclisimizde öncelikli olarak görüşülecektir" şeklinde konuştu.

Kredi veburs miktarı artıyor

Arınç, kredi ve burslarda artış yapılacağını belirterek, 2014'te aylık 300 lira olan kredi ve burs miktarının 2015'te 330 liraya yükseltileceğini, yüksek lisans öğrencilerine 660 lira, doktora öğrencilerine ise 990 lira ödeneceğini bildirdi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)