adscode
adscode

Kronik Migrene Botokslu Çözüm

TND Derneği Yönetim Kurulu İkinci Başkanı Prof. Dr. Parman, "15 gün ve daha fazla baş ağrısı yaşayan hastalara belirli bir protokol çerçevesinde botoks uygulanmaya başlandı" dedi.

Kronik Migrene Botokslu Çözüm
Sağlık
Türk Nöroloji Derneği (TND) Yönetim Kurulu İkinci Başkanı Prof. Dr. Yeşim Gülşen Parman, 2010'dan itibaren, 15 gün ve üzeri baş ağrısı yaşayan kronik migren hastalarına belirli bir protokol çerçevesinde botoks uygulandığını belirterek, tedavinin sorunun çözümünde yararlı olduğunun görüldüğünü söyledi.

Botoksun 80'lerin sonundan itibaren tamamen nörolojinin kullanımına girdiğini ve yöntemin istemsiz hareketlerin, hareket bozukluklarının, aşırı kasılan göz ve boyun kaslarının tedavisine kadar birçok sorun için uygulandığını ifade eden Parman, şöyle konuştu:

"İlerleyen yıllarda, botoks adalelerin aşırı derecede kasılması, sertleşmesi ve istem dışı spazmların oluşması şeklinde seyreden spastisite tedavisinde de olumlu sonuçlar verdi. 2000'li yıllarda, enjeksiyon yaptıkça görüldü ki hastaların ağrıları diniyor, baskılanıyor. O zaman botoks ağrı tedavisinde de kullanılmaya başlandı. Botoks yüzde tedavi edici olarak uygulandığında görüldü ki yüzdeki çizgiler de ortadan kalkıyor, o zamandan sonra da güzellik için kullanım dönemi başladı."

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)