adscode
adscode

Küçük bedeniyle üç kişiye hayat verdi

Doğduğu gün hayata gözlerini yuman 1 yaşındaki minik Miray Işık’ın organları yıllardır organ bekleyen hastalara ikinci bir hayat şansı verdi.

Küçük bedeniyle üç kişiye hayat verdi
Sağlık
Kalp yetmezliği rahatsızlığıyla Uludağ Üniversitesi Çocuk Yoğun Bakım ünitesine yatırılan Miray Işık, yapılan tüm müdahalelere rağmen doğum gününde yaşamını yitirdi.

Acılı anne-baba Mesut ve Şükriye Işık, beyin ölümü gerçekleşen minik kızlarının organlarını, doktorların çağrısı üzerine bağışlama kararı verdi. 

ORGANLAR AMBULANS HELİKOPTERLE GİTTİ
Küçük kızın böbrekleri Uludağ Üniversitesi Organ Nakli koordinatörlüğünde Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine, karaciğeri ise İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Hastanesine ambulans helikopter ile nakledildi.



“KADAVRADAN ORGAN BAĞIŞI ARTMALI”
Organ bağışının önemine vurgu yapan Uludağ Üniversitesi Organ Nakli Merkez Müdürü Prof. Dr. Ekrem Kaya “Miray’ın ailesinin verdiği 1 yaşındaki bir çocuğun organlarını bağışlama kararı zor bir karar. Acılı aileye baş sağlığı diliyorum fakat sergiledikleri duyarlı davranış içinde tebrik ediyorum. Ülkemiz organ bağışı konusunda ne yazık ki emekleme sürecinde. Fakat Güney Marmara Bölgesi, Avrupa ülkeleri standartlarına ulaşma aşamasında.    Ülkemizde organ nakli %85’i canlı vericiden, %15’de kadavradan gerçekleşiyor. Bu oranlar tersine döndüğü zaman yani kadavralar riskli olamayan kaynaklar tam olarak kullanıldığında dünya ortalamalarını yakalamış olacağız” dedi. 





Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)