adscode
adscode

Kullanıcı bilgilerini hükümetlerden koruyan şirketler

​ABD'de bulunan EFF isimli bir kurum tarafından hazırlanan özel bir rapora göre Amazon ve Snapchat hükümetten gelen kullanıcı bilgisi taleplerine karşı en zayıf korumaya sahip. En fazla bilgi talep edilen…

Kullanıcı bilgilerini hükümetlerden koruyan şirketler
Bilim Teknoloji
Electronic Frontier Foundation (EFF) isimli grup tarafından her yıl düzenli olarak hazırlanan "Who Has Your Back? - Arkanızda kim var?" raporda, ABD hükümetinin hassas kullanıcı bilgilerini sağlamadaki talepleri ve şirketlerin gösterdikleri tavır ele alınıyor.

EFF tarafından bu yıl hazırlanan rapor Amazon ve Snapchat'in bu alanda en zayıf şirketler olduğunu gösteriyor. EFF Avukatı Nate Cardozo karşılaşılan durumu şöyle özetliyor: "Snapchat, devletin iletişim içeriğine ulaşması için izin almasını gerektirmeyen AT&T ve Comsat'a katıldı. Bu, hükümetin olası bir nedene ihtiyaç duymadan veya jüriyi ikna etmesine gerek kalmadan kullanıcıların oldukça hassas veri ve iletişim bilgilerine ulaşabileceği anlamına geliyor."

Snapchat, EFF'nin raporunda en iyi sonucu gösteren 6 yıldızdan yalnızca 1'ini alabildi. Diğer zayıf görünümlü şirket olarak raporda adı geçen Amazon ise 2 yıldızda kaldı. Amazon'un aldığı fazladan 1 yıldız, kullanıcı bilgilerini paylaşmak için yetki araması ve kullanıcıların kitap alımlarında gizliliklerini korumak için mahkemelerde gösterdiği çabanın sonucu olarak verildi.

Gizlilik koruyucuları

EFF'nin raporunda elbette yalnızca en zayıf halkalar bulunmuyor. Kurum, bununla birlikte yüksek puan alanları da listeliyor. Buna göre 2014 raporunda toplam dokuz şirket 6 yıldız almayı başardı. Bu şirketler alfabetik sırayla Apple, Credo Mobile, Dropbox, Facebook, Google, Microsoft, Sonic.net, Twitter ve Yahoo olarak sıralanıyor. Bu şirketlerin hemen ardından ise 5'er yıldızla Internet Archive, LinkedIn, Pinterest, SpiderOak, Tumblr, Wickr ve WordPress geliyor.

Listenin tamamına ve şirket özelinde hazırlanmış analizlere EFF'nin sitesinden ulaşabilirsiniz.

Bilgi çağı

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)