adscode
adscode

Kullanılmayan eşyaları sivil toplum kuruluşları için kaynağa dönüştüren uygulama

Evde “öylece” duran eşyaların satılarak sivil toplum kuruluşlarına bağışa dönüşeceği; alışverişi sosyal faydaya, kullanıcısını modern kahramana dönüştüren uygulama “givin” uygulama mağazalarında!

Kullanılmayan eşyaları sivil toplum kuruluşları için kaynağa dönüştüren uygulama
Bilim Teknoloji
Kullanılmayan eşyaların satılması yoluyla TEGV, TOG, Koruncuk ve Tohum Otizm olmak üzere 4 sivil toplum kuruluşuna fon oluşturan mobil uygulama Givin hayata geçiyor. “Alışverişin en anlamlı hali” sloganıyla kullanıcılarla buluşacak olan Givin, Boğaziçi Üniversitesi mezunu sosyal girişimci Başak Süer'in fikri. Givin'in, sosyal faydayı teknolojiyle birleştirerek herkesin katılımına uygun bir yol sunacağını aktaran Süer, uygulama için şunları söylüyor: “‘Her şey için, kişiye özel uygulamaların geliştirildiği bir dönemde, farklı sosyal fayda yöntemlerini araştırırken ‘veren bir marka olmak' misyonuyla yola çıkan TOMS'un hikayesinden çok etkilendim. Kullanıcıların, kendi sahip olduklarıyla, alışveriş yaparken bile sivil toplum kuruluşlarına fon yaratabilecekleri mobil uygulama fikri böyle doğdu. Atmaya kıyılamayan ve satmak için uğraşılmayan eşyalar aracılığıyla eğitime katkı sağlamayı amaç edindik.”
Başak Süer girişimi ile ilgili, “Belki hiçbirimiz dünyayı kurtaran bir kahraman olmayacağız. Ama sahip olduklarımızla harekete geçerek kendimizin en kahraman versiyonu olabileceğimize inanıyoruz. Bu fikirle, Givin mobil uygulamasını, elindekilerle harekete geçebilecek modern kahramanlar için yarattık. Eminim ki sizin de, sizde durduğundan daha çok anlam yaratabilecek bir sürü eşyanız ve almaya niyetlendiğiniz başka şeyler var. Elinizdekilerle harekete geçip bize katılmanız için sizi bekliyoruz” açıklamasında da bulundu.

Givin'de tüm gelirler eğitime gidiyor!
 
Türkiye'nin sivil toplum kuruluşlarına destek sağlamak için geliştirilmiş ilk iş modeli ve mobil uygulaması olan Givin'in “bana para vermene gerek yok, bağış yap” ilkesiyle kullanıcıların uygulama üzerinden bir eşyayı almak için yaptıkları ödemeler, satıcı kişinin seçtiği TEGV, TOG, Koruncuk ve Tohum Otizm vakıflarından birine bağışlanıyor. Böylece kullanılmayan bir eşya, kullanılacak bir eşyaya dönüşürken, belirlenen satış değeri de eğitime destek olmuş oluyor. Givin ile yapılan bağışın nasıl kullanılacağını proje ekranlarından görebiliyor, desteklediğiniz projeler tamamlandığında da bilgilendiriliyorsunuz.
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)