adscode
adscode

Kurallara uymayan okul servislerine ceza

Başkentte geçen ay yapılan denetimlerde trafik kurallarına uymayan 460 servis aracı sürücüsüne toplam 81 bin 144 lira para cezası kesildi.

Kurallara uymayan okul servislerine ceza
Eğitim
Başkentte geçen ay yapılan denetimlerde, trafik kurallarına uymayan 460 servis aracı sürücüsüne 81 bin 144 lira para cezası kesildi.

Ankara Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, 2013-2014 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminde de çocukların okullarından evlerine ve evlerinden de okullarına güvenli bir ortamda taşınması amacıyla Vali Yardımcısı başkanlığında, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkililerinden oluşturulan "Okul Servis Araçları Denetleme Kurulu"nun çalışmalarına devam ettiği bildirildi.

Açıklamada, servis araçlarının teknik ve fenni denetimlerinin sürdürüldüğü belirtilerek, "Mart ayında yapılan umumi denetimlerde trafik kurallarına uymayan servis araçlarından 460 adedine trafik kurallarına uymamaları nedeniyle cezai işlem ve toplam 81 bin 144 lira para cezası kesildi" bilgisi verildi.

Ayrıca Ankara ilinde Mart ayında toplam 710 adet okul servis aracının da genel fenni-trafik kontrollerinin yapıldığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kontroller sonucunda eksikliği tespit edilen okul servis araçlarına ilgili kanun gereğince cezai işlem uygulandı. Öğrencilerimizin can ve mal güvenliklerinin her şeyden daha önemli olduğu esası içerisinde, okul servis araçlarının geliş-gidiş saatlerine ve belirlenen güzergahlarına uyulması ile sürücüler ve araç personelinin genel tutum ve davranışlarının, eğitim ve öğretimin devamı süresince dikkatle ve aralıksız izlenmeye devam edilecek. Ayrıca mevzuata uygun bulunmayan araçlar trafikten derhal men edilecek."

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)