adscode
adscode

Küreselleşme ile Yeniden Şekillenen Yükseköğretim Boğaziçi Üniversitesi’nde Tartışılacak

​Eğitimin, özellikle de yükseköğretimin, küreselleşme ile birlikte karşılaştığı yeni fırsatlar, Boğaziçi Üniversitesi ve Foreign Policy Association (Dış Politika Derneği) ortaklığında düzenlenen ‘Küreselleşme…

Küreselleşme ile Yeniden Şekillenen Yükseköğretim Boğaziçi Üniversitesi’nde Tartışılacak
Üniversite
Eğitimin, özellikle de yükseköğretimin, küreselleşme ile birlikte karşılaştığı yeni fırsatlar, Boğaziçi Üniversitesi ve Foreign Policy Association (Dış Politika Derneği) ortaklığında düzenlenen ‘Küreselleşme ve Yüksek Öğretim’ konferansında tartışılacak. New York Üniversitesi Rektörü John Sexton, NASDAQ Yönetim Kurulu Başkanı Meyer ‘Sandy’ Frucher’in de katılacağı konferans 13 Ekim Pazartesi günü Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek.

Küreselleşen dünyada değişen şartlar, eğitim kurumlarını gelişmeye ve yeni düzene ayak uyduracak sistemler üretmeye zorluyor. Küreselleşme eğitimi, özellikle de yükseköğretimi yeni tehditler ve fırsatlarla baş başa bırakıyor. Bu fırsatlar ve tehditler, Boğaziçi Üniversitesi ve Foreign Policy Association (Dış Politika Derneği) ortaklığında düzenlenecek “Küreselleşme ve Yüksek Öğretim” konferansında konunun paydaşları ve uzmanları tarafından masaya yatırılacak.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’nda 13 Ekim Pazartesi günü gerçekleştirilecek konferansta ‘Küreselleşme ile birlikte günümüz üniversitelerinin bugünü ve geleceği’, ‘küreselleşme ile kendini yenileyen yükseköğretim yapılarının mezunları vasıtasıyla dünyayı nasıl şekillendireceği’ ve ‘geleneksel yükseköğretim yapılarının küreselleşmeye karşı ortaya koyduğu direnç’ gibi konular üzerine paneller gerçekleştirilecek.

Gelişen teknoloji ile birlikte artan iletişim imkânlarının üniversitelerin dünyanın her bölgesine ulaşımını kolaylaştırması konferans gündeminin temel çıkış noktası olacak. Konferansta üniversitelerin eğitimlerini değişik ülkelere taşımasının yolları tartışılırken, farklı sistemlerin yaratacağı artılar ve eksiler tartışılacak ve tüm dünyayı tanıyan ve küresel toplumun ihtiyaçlarına cevap verebilen bireyler yetiştirmenin en doğru yolu aranacak.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu ve Foreign Policy Association (Dış Politika Derneği) Başkanı Noel Lateef’in açılış konuşmalarını yapacağı konferansta New York Üniversitesi Rektörü John Sexton, NASDAQ Yönetim Kurulu Başkanı Meyer ‘Sandy’ Frucher ve Monterey Uluslararası Çalışmalar Enstitüsü Başkanı Sunder Ramaswamy gibi uzman isimler konuşmacı olarak yer alacak.



 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)