adscode
adscode

Kurslar dershanelerin alternatifi olabilir mi?

​Bir işe yaramadı diye Kapatılan kurslar yeniden açıldı. Niye? Dershanelerin yarattığı Boşluğu doldurmak için. Peki doldururlar mi? İşte onu zaman gösterecek. Ama Perşembenin gelişi Çarşamba'dan bellidir…

Kurslar dershanelerin alternatifi olabilir mi?
Günün Yazısı
Gidişat hiç de kalıcı gibi olacaklarını göstermiyor. Çünkü öğrencinin beklentileri çok farklı!..

MEB sürekli yeni değişiklikler uyguluyor. Çoğu da kısa sürede uygulamadan kaldırılıyor. Çünkü alınan kararlar yeterince irdelenmiyor. Yani alelacele alınıyor. Bu yüzden de arkası gelmiyor. 
Benzeri kurslar bizim öğrenciliğimizde de vardı ve öğretmenler tarafından yeterince benimsenmediği için kaldırıldı. Şimdi şine öyle olursa şaşırtıcı olmaz.

MEB'in bu konudaki tavrı ilginç. Bakın ne demişler:

TEST ÇÖZMEYECEKLER: Takviye ve yetiştirme kurslarında, sınavlara hazırlık adı altında test çözme gibi bir şey olmayacak. Müfredata ve kazanımlara uygun ve anlaşılmayan konulara yoğunlaşılacak. Ana kaynak ders kitapları olacak.

DERSHANE ALTERNATİFİ DEĞİL: Kurslar asla dershanelere alternatif olarak görülmemeli. Dershaneler, bir üst kuruma hazırlık için sürekli test çözdürülen, test tekniklerinin verildiği yerler olarak bilinir. Burada öğretmen ders kazanımlarına bakarak öğrencilerin bilgi ve becerilerini artırma adına gayretlerini ölçecek.

Şimdi gelin de sormayın, peki okulda verilmeyen ne verilecek ki, bu kurslar yararli olacak?

Daha da önemlisi, dershanelerde sağlanan sosyal ortam kurslarda da sağlanabilecek mi, öğretmenlere avantajlar düşünülecek mi?
Eğer kalıcı olmaları isteniyorsa bunlar da düşünülmeli ayrıca eğer sınavlar test yöntemiyle yapılmaya devam edecekse, bu konu da göz ardı edilmemelidir.

Hayırlı olsun diyoruz, bakarsınız yararli olurlar...

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)