adscode
adscode

Kürtaj yasaklandı iddiaları yalan

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, kürtaj yasaklandı iddiaları hakkında, "5 yıl önceki durum ne ise 10 yıl önceki durum neyse bugünkü durumda o ama birileri konuşuyor, çok rahat yalan söylüyor" dedi.

Kürtaj yasaklandı iddiaları yalan
Sağlık
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "(Uzun tutukluluk süresi) Bir süre tutukluluğu anlayabiliriz ama 3 yıl, 5 yıl... 5 yıl olmuş ama hala hüküm verilmemiş. Şimdi bunu hangi belgeyse hangi veriyse hukuk sisteminin dinamikleri hızlı çalışarak sonuçlandırması lazım. Kimseye zulmeden bir hukuk anlayışı olmamalı" dedi.

Bakan Müezzinoğlu, Yalvaç ilçesinde partisinin seçim koordinasyon merkezi  ve Yalvaç Devlet Hastanesinin açılışı için düzenlenen törenlere katıldı.

Seçim koordinasyon merkezinin açılışında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Müezzinoğlu, çeşitli davalardan uzun tutukluluk gerekçesiyle tahliyelerle ilgili bir soruya, şöyle cevap verdi:

"Bir defa adalet önemli. En az sağlık kadar adaletli ortam da önemli. Hukukun güvenilirliği önemli, hukukun saygınlığı önemli, hukukun bağımsızlığı ve tarafsızlığı önemli. Ne yazık ki ülkemizde hukuk anlamında kamuoyunun güven duygusu, tarafsızlık anlayışında sorunlar var. Hele hele uzun tutukluluk... Yani neticede iletişimin hızlı olduğu bir dünyadayız. Bir süre tutukluluğu anlayabiliriz ama 3 yıl, 5 yıl... 5 yıl olmuş ama hala hüküm verilmemiş. Şimdi bunu hangi belgeyse hangi veriyse hukuk sisteminin dinamikleri hızlı çalışarak sonuçlandırması lazım. Kimseye zulmeden bir hukuk anlayışı olmamalı."

Bakan Müezzinoğlu, 76 milyon ülke insanının adalete güvenmesi gerektiğini vurgulayarak, sağlıkta nasıl en idealin, en doğrunun, dünya standartlarının peşinde koşuluyorsa hukukta da hükümet olarak fiziki mekanlarda en ileri altyapıyı kurmaya çalıştıklarını anlattı.

Müezzinoğlu, "Hukuk sisteminde de vatandaşın hak ve hukukunu koruyan, zanlıyı uzun süre zanlı noktasında tutan değil, suçu varsa hükmünü giysin, yoksa bir an önce normal vatandaş gibi hak ve hukukunu, saygınlığını koruyabilsin. İnşallah önümüzdeki süreçte hukuk sistemi de adaletin tecelli ettiğine inanan bir toplumsal güveni yakalar" diye konuştu.

Hastanelerde kürtajın yasaklandığı iddiası

Bir gazetecinin, Türkiye'de hastanelerde kürtajın yasaklandığına dair iddiaların basına yansıdığı, bu konunun doğru olup olmadığını sorması üzerine Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Türkiye'de ne yazıkki yalan söylemek son dönemde meşrulaştı. Böyle bir şey yok. Herhangi biri bu anlamda bir belge getiriyorsa görelim. Sağlık Bakanlığı olarak yasal koşullarda 10 haftaya kadar gebeliklerde anne ve babanın beyanı ile gerekli müdahaleler yapılmakta. 5 yıl önceki durum ne ise 10 yıl önceki durum neyse bugünkü durumda o ama birileri konuşuyor, çok rahat yalan söylüyor. Çok rahat yalanla kamuoyu oluşturmaya çalışıyor. Biz sağlık açısından doğru olan neyse bunları yapıyoruz. Yasal zeminde herkes hizmeti alabiliyor."

Türkiye'de yaşanan uzman doktor sıkıntısı ile ilgili bir soruya ise Müezzinoğlu, şöyle cevap verdi:

"Şu anda 20 bin uzman açığı olan bir ülkeyiz. 20 bin uzman açığı olan bir ülkede tabiki yer yer bir takım sıkıntılarını yaşayacağız. İlk defa bu yıl 500 fazladan hekim arkadaş geldi. Önümüzdeki yıldan itibaren 4 bin, 5 bin gelmeye başlayacak. 4-5 yıl sonra her geçen yıl bu sıkıntılarımız azalacak ama ülkenin vizyonunu okuyamayanlar, milletin geleceğini düşünmeyenler tıp fakültelerinde 1989'dan 2007'ye kadar kontenjanları artırmadı. 'Bu ülkede hekim fazlası var' dediler. Milleti dar anlayışlara mahkum ettiler. Biz iktidar olduğumuz günden bugüne kadar 'hekime ihtiyacımız var' dedik ama bir hekimin yetişmesi de taktir edersiniz en erken 10 yıl. Dolayısıyla bina yapmakta, teknoloji getirmekte imkanlarımız var, o paraya dayanıyor ama diğeri insanı yetiştirmeye bağlı. 2007'den itibaren ancak tıp fakültelerimize ilave kontenjan açmaya başladık. Yeni yeni mezunlar almaya başladık. İnşallah her yıl bu sıkıntımız azalarak devam edecek."

Daha sonra açılışını gerçekleştiren Müezzinoğlu, hastaneyi gezerek hastalara şifa dileğinde bulundu.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)