adscode
adscode

Kürtçe eğitim gerginliği

Kürtçe eğitim için açılan okulların mühürlenmesini protesto eden gruplar Diyarbakır Silvan'da polisle çatıştı. Hakkari ve Şırnakta ise okullara molotofkokteyli atıldı.

Kürtçe eğitim gerginliği
Eğitim
Hakkari'de, Kürtçe eğitim vereceği öne sürülen "okul"un mühürlenmesini protesto eden bir grup, okula molotofkokteyli attı.

Hakkari'de, Kürtçe eğitim vereceği öne sürülen "okul"un mühürlenmesini bahane eden terör örgütü yandaşları bir okula molotofkokteyli attı.

Yüksekova ilçesinde açılan ve Kürtçe eğitim vereceği öne sürülen "okul"un mühürlenmesini bahane eden yüzü maskeli bir grup, Gazi Mahallesi'nde bulunan Anadolu Lisesi'ne ve bahçedeki Atatürk büstüne molotofkokteyli attı.

Saldırıda okulun dış kapısı ve bazı camları hasar gördü. Olayın ardından bölgeye zırhlı araçlarla giden polis ekipleri, çevrede önlem aldı, inceleme yaptı

Silvan'da olaylı gece

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, Kürtçe eğitim için açılan okulların mühürlenmesini  protesto eden yüzleri kapalı bir grup, polisle çatıştı.

Silvan'da, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi, Hakkari ve Şırnak'ta Kürtçe eğitim için açılan okulların mühürlenmesini protesto eden bir grup YDG-H üyesi, saat 22.00 sıralarında Diyarbakır Caddesi'ni yolu trafiğe kapattı.  Yola barikat kurarak kimlik kontrolü yapan grup, olay yerine gelen ve dağılın uyarısında bulunan polise molotof kokteyli, taş ve havai fişek attı. Polis, tazyikli su ve gaz bombalarıyla gruba müdahale ederek dağıttı. Gece geç saatlere kadar süren olaylar sırasında; sivil giyimli polis olduğu iddia edilen bir kişinin tabancayla  havaya ateş açtığı görüldü.

Şırnak'ta iki okula saldırı

Cizre ilçesinde terör örgütü yandaşı grubun iki okula attığı molotofkokteyli yangına neden oldu. Demokratik Bölgeler Partisi, Demokratik Toplum Kongresi ve bazı sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle açılan ve Kürtçe eğitim vereceği öne sürülen "okul"un mühürlenmesini bahane eden yüzleri maskeli gruptakiler, Nur Mahallesi'ndeki Atatürk Anadolu Lisesi ve Sur Mahallesi'ndeki İsmail Ebuliz Ortaokuluna molotofkokteyli attı. Bunun üzerine okullarda yangın çıktı. Göstericiler, yangını söndürmeye giden itfaiye ekiplerine taşla saldırdı. Taş isabet eden itfaiye aracının camı kırıldı. Geri dönen itfaiye ekipleri, zırhlı polis araçlarının eşliğinde olay yerine giderek yangına müdahale etti. Yangın nedeniyle okullarda maddi hasar meydana geldi. Bu sırada Yafes ve Nusaybin Caddesi'nde toplanan bir grup YDG-H üyesi, yola barikat kurarak izinsiz gösteri düzenlemek istedi. Göstericiler daha sonra iki tüp içerisine yerleştirilen patlayıcı düzeneğini Cizre Köprüsüne bırakarak, köprüyü ulaşıma kapattı.

Güvenlik güçlerinin uyarılarına rağmen dağılmayarak, taş, ses bombası ve molotofkokteyli ile saldıran gruba polis, tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Göstericiler, müdahalenin ardından dağıldı.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)