adscode
adscode

Kuyu Köpek Öğrencilere İlham Oldu

Çevre Koleji Bilişim Teknolojileri lise öğrencileri acil durumlarda sokak hayvanlarını uzman veteriner hekimlere ulaştırabilmek için mobil uygulama geliştirdi.

Kuyu Köpek Öğrencilere İlham Oldu
Lise
Öğrenciler, düştüğü kuyudan 10 gün sonra kurtarılan Kuyu köpeğin kendilerine projenin bir sonraki aşaması için ilham olduğunu söylüyor.

Çevre Koleji lise öğrencilerinin geliştirdiği mobil aplikasyon, yardıma muhtaç, yaralı sokak hayvanları için hayat kurtarıcı olacak.

Uygulama sayesinde yaralı sokak hayvanlarına acil olarak müdahale edilmesi gereken durumlarda mobil telefon kullanıcısı, bulunduğu konumu belirleyerek 5 km etrafındaki veterinerlere ulaşabilecek. Uygulama Android işletim sistemine sahip telefonlarda özel bir “QR” kod ile telefona yüklendikten sonra, seçilen en yakın veteriner kliniğin yol tarifini vererek kişinin veteriner hekime en kısa yoldan ulaşmasını sağlıyor.

Çevre Lisesinden Mustafa Cem Büyükalpelli, Ece Sevenay, Kaan Su, Özen Akkoyun, Batuhan Akgüneş, Mert Sezer, Alp Özakın, Mert Efe Şaşar’ın geliştirdiği mobil aplikasyon “Play Store”dan indirilerek ücretsiz olarak kullanıma açık olacak.

Projeyi anlatan öğrenciler, sokakta yaralı birçok hayvanın çaresiz bir şekilde yardıma muhtaç kaldığını ve insanların da nasıl yardım edeceği konusunda yeterli bilgiye sahip olmadıkları için acil durumlarda rehber olacak bir uygulama geliştirdiklerini ifade ettiler.

Öğrencilerden Mustafa Cem Büyükalpelli ise, “10 gün boyunca kurtarılmayı bekleyen Kuyu köpek bize ilham oldu. Biz de geliştirdiğimiz mobil aplikasyonu İstanbul Büyük Şehir Belediyesinin verdiği hayvan ambulansı hizmetine entegre ederek projemizi bir adım ileriye taşımayı hedefliyoruz. Bu sayede akıllı telefonlar ile hayvan ambulansına en hızlı şekilde ulaşarak ambulansın gelmesini sağlayacağız.” dedi.

Proje sorumlusu Bilişim Teknolojileri öğretmeni Ahmet Yağmur Tanrıöver ise öğrencilerin geliştirmiş olduğu projeyi şöyle değerlendirdi: "Şehirleşme hızı hayvanların doğal yaşam ortamlarını olumsuz etkiliyor. Öğrencilerimiz, olası kazaların yaşanma sıklığının yüksek olması ve hayvanların da bir yaşam hakkı olduğu noktasından hareket ettiler. Ayrıca gençlerin hayvan haklarına saygılı bireyler olarak yetişmesi gelecek açısından ciddi bir yatırımdır.” Şeklinde değerlendirdi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)