adscode
adscode

KYK burs başvuru sonuçları açıklandı mı?

2015-2016 eğitim öğretim yılı için yapılan bur başvurularının sonuçları henüz açıklanmadı. En kısa sürede açıklanması bekleniyor çünkü ilk burslar 7 Ocak’ta dağıtılacak.

KYK burs başvuru sonuçları açıklandı mı?
Burslar
Üniversite öğrencilerinin eğitim yaşamları boyunca ihtiyaç duyacakları konaklama ve maddi gelir desteğinin devlet tarafından karşılanabilmesi amacı ile Gençlik ve spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurum tarafından ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine yönelik olarak burs/kredi ve yurt hizmetleri sunuluyor. Her yıl lisans eğitimi almaya hak kazanan ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerinin başvuruda bulunabildikleri ve almaya hak kazandıkları Kredi ve Yurtlar Kurumu burs/kredi desteğine ilişkin olarak Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından eğitimi yılı öncesinde başvuru tarihleri belirleniyor. Üniversite öğrencileri Kredi ve Yurtlar Kurumu burs başvuru tarihleri içerisinde burs başvurusunda bulunarak, burs/kredi desteği alma şansına sahip oluyor.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

KYK BURS SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ! 

KYK YURT SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ! 

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından eğitim yılı öncesinde alınan kredi/burs başvuruları kapsamında yapılan incelemeler sonucunda ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen üniversite öğrencilerine burs desteği sağlanıyor. Bu burs desteğine ilişkin sonuç açıklamaları ise Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından resmi web sayfasında yer alan KYK burs sorgulama ekranından gerçekleştiriliyor. Üniversite öğrencilerinin eğitim yaşamları boyunca güvenli, konforlu ve ekonomik şekilde konaklama ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri amacı ile Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından sunulan yurt hizmetlerine ilişkin olarak da her eğitim yılı öncesinde lisans eğitimi almaya hak kazanan öğrencilere yurt başvurusu şansı sunuluyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerinin yurt başvurusu sonuçlarını yine internet üzerinde yer alan resmi web sayfasındaki KYK yurt sorgulama ekranından açıklıyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından hizmete sunulan KYK burs sorgulama sayfasından burs/kredi başvuru sonuçlarını kolay bir şekilde öğrenebilmelerine imkan veriyor. Dijital platform üzerinde yer alan Kredi ve Yurtlar Kurumu resmi web sayfasındaki online hizmetler kategorisinde bulunan KYK burs sorgulaması sayfasından en güncel burs başvurusu sonuçlarını kolaylıkla öğrenebilme imkanı bulunuyor. Üniversite öğrencilerinin her ay düzenli olarak bir gelir halinde alabildikleri bu burs ile eğitim yaşamlarında maddi açıdan destek alabilmeleri sağlanabiliyor. Üniversite öğrencileri KYK burs sorgulaması Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun web sayfasındaki online hizmetler kategorisindeki ‘Öğrenciye Ödenen Öğrenim/Burs Kredisi Sorgulama’ alt sayfasından gerçekleştirebiliyor. KYK burs sorgulama ekranında öğrencilerin sadece kredi numarası ya da kimlik numarası bilgilerini girmeleri yeterli oluyor.

Kredi ve Yurtlar Kurumu’na yapılan yurt başvurularının sonuçlarını internet üzerinde KYK yurt sorgulaması ile öğrenebilme imkanı bulunuyor. Üniversite öğrencileri kyknet.gsb.gov.tr/Home/KimlikDogrulama/ adresinden son derece pratik bir şekilde KYK yurt sorgulama işlemlerini gerçekleştirerek, yurt durumlarını öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor.

 Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun resmi web sayfasında bulunan KYK yurt sorgulama sayfasından da üniversite öğrencileri yurt başvurularının kabul edilip, edilmediğini öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. KYK yurt sorgulama işlemi ile üniversite öğrencileri okudukları üniversitenin bulunduğu kentte yer alan YURTKUR yurtlarında eğitim yaşamları boyunca ekonomik ve güvenli konaklama fırsatına sahip olabiliyor.

Milliyet

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)