adscode
adscode

KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK yurt başvurusu yapan öğrenciler Kredi ve Yurtlar Kurumundan sonuç açıklaması bekliyor! Peki KYK yurt başvurusu sonuçları ne zaman ilan edilecek?

KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?
Burslar
2015 yılında üniversiteyi kazanan öğrenciler 11-17 Ağustos haftasındaki KYK yurt başvuru döneminde Kredi ve Yurtlar Kurumuna müracaat ettiler. Şimdi gözler KYK’dan gelecek açıklamada. Peki KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK’dan yurt başvuru sonuçları ile ilgili olarak henüz bir açıklama gelmedi ama Türkiye’de pek çok üniversite 2015-2016 eğitim öğretim yılına 14 Eylül’de başlayacak. Buna istinaden yurt başvuru sonuçlarının da bu tarihten önce açıklanması bekleniyor.

BURS ve KREDİ BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Üniversitelileri ilgilendiren diğer bir konu da KYK’dan alınan burs ve krediler. KYK’nın açıklamasına göre burs ve kredi başvuruları Ekim ayında alınacak. 2015 yılı itibarıyla 1.002.222’si öğrenim kredisi, 373.548 ‘si burs olmak üzere toplam 1.375.770 öğrenci bu imkandan yararlanıyor. Lisans öğrencilerine aylık 330 TL, yüksek lisans öğrencilerine aylık 660 TL, doktora öğrencileri ise aylık 990 TL kredi veya burs ödemesi yapılıyor. Ayrıca başarılı öğrencileri teşvik etmek amacıyla ÖSYM sınavında her puan türünde ilk 100’e giren öğrenciye ve amatör spor dallarında milli olmuş öğrencilere 990 TL veriliyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)