adscode
adscode

​LEFKE AVRUPA ÜNİVERSİTESİ

​LEFKE AVRUPA ÜNİVERSİTESİ
Okullardan Haberler

Rektör: Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen
Kuruluş yılı: 1990
Bulunduğu il: KKTC / Lefke
Akademik birimleri: Hukuk, Fen-Edebiyat, Dr. Fazıl Küçük Eğitim, İktisadi ve İdari Bilimler, İletişim Bilimleri, Mimarlık, Mühendislik, Sağlık Bilimleri, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri olmak üzere 9 fakültesi, 4 yüksekokulu, 3 MYO’su var.
Öğrenci sayısı: 9000’nin üzerinde.
Burs olanakları: Yüzde 50, yüzde 75, yüzde 100 ÖSYM Bursu veriliyor. Herhangi bir bölüme ilk tercihle yerleşenlere yüzde 50, ikinci sırada yerleşenlere yüzde 25 veya ilk 6 sıranın tümünün Lefke Avrupa Üniversitesi olması halinde, söz konusu tercihler içerisinden, tercih sırasına bakılmaksızın herhangi bir ücretli programa yerleşenlere yüzde 50 Tercih Sırası Bursu veriliyor. Bu bursların yanı sıra Akademik Başarı, Teşvik, Spor-Kültür ve Sanat, Özel Yetenek, Özel Paket, Öğretmen Çocukları, Okul Birincisi, Şehit ve Malul Gazi Çocukları, DGS, TSK ve Emniyet Mensuplarına Yönelik, TC YURTKUR Bursu veriliyor; Kardeş ve Eş indirimi yapılıyor.
Yurt olanakları: Üniversite yurtları (1 akademik yıl eğitim + 3 kişi / 2 kişi / tek kişilik oda + 3 öğün yemek), KYK Yurtları ve kampüs çevresinde özel yurtlar var.
Öğrenim ücreti: Hukuk Fakültesi: 20.200 TL; diğer lisans programları 16.200 TL; ön lisans programları 14.200 TL. Özel Paket Bursu: Yıllık 17.500 TL (1 akademik yıl eğitim ücreti + 3 kişilik yurt + 3 öğün yemek).                                                                                                                     
İletişim bilgisi: www.eul.edu.tr
 
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)