adscode
adscode

Liderlikte büyük final yapıldı

Uluslararası Antalya Üniversitesi’nin (UAÜ), Antalya’da liderlik potansiyeli taşıyan gençleri ortaya çıkarıp desteklemek amacıyla Aralık 2013’te düzenlediği ‘Genç Liderler Akademisi’ isimli proje yarışmasının…

 Liderlikte büyük final yapıldı
Okullardan Haberler
Antalya Adem Tolunay Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan ‘Brainstorm Grubu’ büyük ödülün sahibi oldu.
Çevre, kültür, turizm, eğitim ve sağlık konuşlarında liderlik ve sosyal sorumluluk içerikli projelerin yarışmasından önce yaklaşık 2 bin öğrenci müracaatta bulundu. Yapılan anketlere göre üçer kişilik 30 takım seçildi ve seçilen bu takımlara, İngiltere’de Norwich Business School’da eğitim uzmanı olarak çalışan Dr. Fahri Karakaş tarafından liderlik dersi verildi. Eğitimler sonucunda 14 grup finale kaldı. Ancak Antalya Erünal Sosyal Bilimler Lisesi’nin ‘Beyin Sizsiniz’ grubundan bir öğrencinin okul değiştirmesi ile iki kişi kalan bu grup elendi.

UAÜ Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen akademinin final bölümünde, Antalya ilinde eğitim veren liselerde öğrenim gören öğrenciler gruplar halinde, hazırladıkları projeleri sundu. Yarışma kapsamında yapılan ön değerlendirme neticesinde finale kalan şu 13 grup birincilik ödülü için yarıştı: Üçcan (Antalya Anadolu Lisesi), Y.E.S. – Young Educated Social (Toros Yağmur Koleji), Kurtlar (Ted Koleji) , Grey (Özel Antalya Fen Lisesi), Kuzey Yıldızı (Özel Antalya Fen Lisesi), Sinerji (Aldemir Atilla Konuk Anadolu Lisesi),  Renativ (Yusuf Ziya Öner Fen Lisesi), Lideratür (Ted Koleji), Phoneix (Özel Antalya Fen Lisesi), Fikirşörler (Toros Yağmur Koleji), Secret (Antalya Anadolu Lisesi), Kutup Yıldızı (Özel Toros Akdeniz Fen Lisesi) ve Brainstorm (Adem Tolunay Anadolu Lisesi).

Uluslararası Antalya Üniversitesi Öğretim Üyeleri ve İdari Birim Müdürlerinden oluşan dört kişilik jüri tarafından yapılan puanlama neticesinde, finalde 83.75’lik bir skorla birinciliği kazanan Brainstorm grubunun projesi “Antalya’da Dikili Ağacınız Var” adını taşıyor. Projenin amacı, gelecek nesillere kültürel ve sanatsal değerlerimizi aşılayarak daha yeşil bir çevreye sahip olmak. Ödül olarak beş gün süre ile ABD’nin San Francisco şehrinde bulunan Silikon Vadisi’ne gidecek Brainstorm proje grubu, Elifnaz Öztekin, Talya Öztop ve Bersu Aktaş’tan oluşuyor.
Final sonunda ödülü takdim eden UAÜ Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa Hakan Asyalı, Uluslararası Antalya Üniversitesi’ni de lider işadamlarının kurduğunu, bu sebeple böyle bir projeyi, Başkanlığını ünlü işadamı Fettah Tamince’nin yaptığı UAÜ Mütevelli Heyeti’nin gönülden desteklediğini belirtti. Öğrencilere bu yolda ilerlemelerini tavsiye eden Prof. Asyalı şunları söyledi: “Liderlikte doğuştan gelen vasıflar vardır. Ancak bunu doğru eğitimle geliştirmek herkesin kendi elinde. Yarışmaya katılan öğrencilerimiz de bu yolda eğitimlerini geliştirirlerse, geleceğin lideri olabilirler. Böylece içinde yaşadıkları topluma katkı ve fayda üretme potansiyelini de artırırlar.”


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)