adscode
adscode

Lise Öğrencileri Hayalindeki Türkiye'yi Anlattı

“GENÇ BEYİNLERLE FİLİZLENEN TÜRKİYE” VE “TOPRAĞIMIZDA SONSUZ BARIŞ GÜCÜ” KONULU RESİMLERLE OKYANUS KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ İKİNCİ VE DÖRDÜNCÜ OLDULAR …

Lise Öğrencileri Hayalindeki Türkiye'yi Anlattı
Özel Okullar

Çözüm Yayınları’nın Türkiye genelinde düzenlediği “Hayalimdeki Türkiye” konulu resim yarışmasında, Okyanus Koleji Bahçeşehir Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri 2’incilik ve 4’üncülük ödülü aldı. Öğrencilerin hayal ettikleri Türkiye’yi bir afişle anlattıkları yaratıcı çalışmalarında genç beyinlerin hayal dünyaları gerçekten görülmeye değer.
 
“Genç Beyinlerle Filizlenen Türkiye”, başlıklı resimde lise öğrencisi, okuyan nesillerin çevre konusunda adaletli olacağını anlatırken adaleti zeytin dalı ile simgeledi..

Yarışmaya Okyanus Koleji Bahçeşehir Güzel Sanatlar Lisesi’nden katılan 12’inci sınıf öğrencisi Gülbahar Gümüşten’in Hayalindeki Türkiye’yi anlattığı afiş, içinde pek çok mesajı birarada barındırıyordu. Gümüşten çalışmasında, okuyan genç beyinlerin çevre konusunda adaletli olacağını anlattığı afişte adaleti de zeytin dalıyla simgeledi. Bu önemli mesaj öğretmenleri gibi jürinin de dikkatini çekti ve öğrenci yarışmadan Türkiye ikinciliği kazanarak geri döndü.



Türkiye dördüncülüğü kazanan 11’inci sınıf öğrencisi Emir Demircioğlu’nun hayalindeki Türkiye’de ise konu toprağımızdan gelen barıştı… Emir toprağımızdan gelen her şeyin sadece barış ve birliktelik getireceğini “Toprağımızda Sonsuz Barış Gücü” adlı çalışmasıyla anlattı.

Öğrencilerin danışman öğretmenleri; “15-16 yaşındaki genç beyinlerin ülkelerine, topraklarına böyle sahip çıkan hayaller kurmaları, çevrelerine ve yaşadıkları toprağa karşı bu kadar duyarlı olmaları bizleri de çok duygulandırdı. Okyanus Koleji’nin akademik anlamda verdiği öğretim zaten tartışılmaz düzeyde, bu yarışmalarda çocukların kurduğu hayallerden anlıyoruz ki sadece iyi bir öğretim değil, iyi bir eğitim vermişiz” diyerek mutluluklarını dile getirdi. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)