adscode
adscode

Lise Öğrencileri İle İlgili Korkutan Yüzde

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında 'Madde Bağımlılığı ve Bağımlılıkla Mücadele' konulu konferans düzenlendi.

Lise Öğrencileri İle İlgili Korkutan Yüzde
Lise

Konferansta Liseli gençlerin yüzde 74'ünün alkol kullandığı kaydedildi.
Merkezi amfide düzenlenen konferans, ders kapsamında Sosyal Bilgiler Öğretmenliği öğrencileri Şeyma Tatlıcak, Kübra Avcı, Hakan Fatih Ünver ve Hakan Yıldızdağ tarafından hazırlandı. Konferansta Sivas Halk Sağlığı Psikoloğu Aytaç Komşucu ve Emniyet Müdürlüğü Madde Kullanımı İle Mücadele Büro Amiri Komiser Ergün Işıldar sunum gerçekleştirdi.
Halk Sağlığı Psikoloğu Komşucu, uyuşturucu maddelerin ortak yapısının keyif verici maddeler olduğunu dile getirerek, "Bağımlılık yapan maddeler arasında tütün, sigara, alkol, uyuşturucu maddeler ve kokain var. İlk olarak sigara ve alkolle keyif verici maddelerle başlanılıyor. İlk temas çok önemli kişi sürekli aynı maddeyi alır. Bu beynin illüzyon yapması gibidir. Liseli gençlerin yüzde 74'ü alkol kullanıyor. Birçok kişi bağımlı olduğunun farkında bile değil. Madde bağımlılığına etken olarak ise çevre, aile, arkadaş ortamı gibi faktörler yer alıyor." ifadelerine yer verdi.
Komiser Ergün Işıldar ise bağımlılık tanımından bahsetti. Bağımlı olunan maddenin sahte bir iyi oluş hali sağladığını anlatarak, şöyle devam etti: "Kullanıcılara 'neden kullanıyorsunuz' diye sorular yönelttik. Arkadaş grubu ve çevre yanıtlarıyla karşı karşıya kaldık. Merak her zaman iyi değildir. En büyük tuzak bir defa denemek sigara kullananların her üçünden biri merakla başladığını söylüyor. Uyuşturucu madde kullananların birçoğu ise alkol ve sigara kullanan kişilerden oluşuyor. Aile faktörü çok önemli. Televizyon ile medya ise bunu tetikleyen etkenlerdir."
Konferansa Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Sarı, Sivas Yeşilay Derneği Şube Başkanı Bülent Akın, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.haber7.com


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)