adscode
adscode

Lise öğrencileri üniversitede proje geliştirecek

Türkiye’nin ilk ve tek, insan odaklı teknoloji koleji Tink ve Kadir Has Üniversitesi arasında eğitim, bilim, sanat, spor ve kültürel alanları kapsayan iş birliği protokolü imzalandı. Artık Tink’te öğrenim…

Lise öğrencileri üniversitede proje geliştirecek
Okullardan Haberler
Ortaokul hazırlıktan lise son sınıfa kadar insani değerlere sahip, dijital okur yazarlar ve girişimciler yetiştirmek amacıyla kurulan Teknoloji ve İnsan Kolejleri (Tink) ve Kadir Has Üniversitesi arasında eğitim, bilim, sanat, spor ve kültürel alanları kapsayan iş birliği protokolü imzalandı. Girişimciliğe, teknolojiye, kişiselleştirilmiş eğitime, bireysel gelişime, dijital zekâya önem veren Tink ile Kadir Has Üniversitesi arasında imzalanan bu protokol sayesinde lise öğrencileri üniversite bünyesinde proje geliştirme fırsatı bulacak.

Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz ile Tink Kurucusu ve CEO’su Zeynep Dereli’nin imzaladığı protokol, Tink öğrencilerinin ulusal ve uluslararası bilimsel çalışma, araştırma ve projelerini üniversite bünyesinde sürdürebilmelerine olanak sağlayacak. Üniversite ve kolej tarafından ulusal ve uluslararası kaynaklardan finanse edilmek üzere ortak proje önerileri geliştirilecek. Öğrenciler, çalışmalarında üniversitenin Cibali’deki kampüsünde yer alan laboratuvar, kütüphane, konferans salonu, spor salonu gibi alanları kullanabilecek.

Kadir Has Üniversitesi’nden akademisyenler Tink öğrencileri için eğitici ve öğretici seminer, panel ve konferanslar düzenleyecek. Tink öğrencileri, üniversite tarafından düzenlenecek sanat, spor ve kültürel alandaki etkinliklere katılabilecek. Teknoloji ve İnsan Kolejleri de protokol kapsamında eğitimde kalitenin artırılmasına yönelik Kadir Has Üniversitesi ile çalışmalar yürütecek ve öğrencilerinin üniversite ile iş birliği yapmaları yönünde gerekli desteği verecek. Ayrıca, Kadir Has Üniversitesi çalışanlarının çocukları, Tink tarafından sağlanan özel indirimden yararlanabilecek.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)