adscode
adscode

Lise Seçimini Şansa Bırakmayın!

Seviye Belirleme Sınavı sona erdi. Şimdi, adayların önünde en az sınav kadar önemli olan tercih dönemi bulunuyor. Alacağınız karar 4 yıl sonra gireceğiniz üniversite sınavının en önemli belirleyicisi…

Lise Seçimini Şansa Bırakmayın!
Lise





Eğitimin doğumla birlikte başladığını, önce aile sonra okul ve çevreyle yaşam boyu devam ettiğini belirten İstanbul Kültür Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ful Akıngüç Över, okul seçiminin eğitim sürecinde aileler için en önemli ve zor kararlardan biri olduğunu söyledi. Okul öncesi eğitimde çocuğun kişilik gelişiminin amaçlandığını belirten Akıngüç Över, şu bilgileri verdi: 
 “Okul seçiminde okulun, çocuğun zihinsel, sosyal, duygusal gelişimine yönelik faaliyetleri değerlendirilmelidir. Lise eğitiminin amacı  öğrencileri ilgi, yeti ve yetenekleri doğrultusunda yükseköğretime, mesleğe ve hayata hazırlamaktır. Her öğrenci kendini bu yönde tanımaya ve ilgi-yetenek alanlarına yönelmeye başlar. Lise eğitimi bu yüzden çok önemlidir.”
ÖZEL OKUL NASIL SEÇİLİROkulu okul yapan sadece akademik ve öğrenimlerin gerçekleştirilmesi değil aynı zamanda araştıran, sorgulayan, özgüven sahibi ve uygun fiziki ortamlarda kendini gerçekleştirebilen bireyler yetiştirmesidir. İstanbul Kültür Eğitim Kurumları Okullar Koordinatörü Füsun Soyluoğlu, okul seçiminde dikkate alınması gerekenleri şöyle sıraladı:
- Anne babaların kendi hayallerinin peşinde değil, çocuklarının gerçeğinden hareket ederek yola çıkmaları gerekiyor. - Öğrenciyi iyi tanıyan aile, seçilen okulla fiziki yapısı, sosyal ve akademik çalışmalarıyla ilgili bilgi alarak işe başlamalı. - Özel okul tercihinde öncelikle incelenmesi gereken unsur, öğretmen yeterliliği ve deneyimidir.   - Özel okul tercihlerinde dikkat edilecek diğer bir unsur yabancı dil becerisidir.  - Teknolojik sınıf ortamları, akıllı tahta, internet bağlantısı gibi pek çok teknolojik araç gerecin, eğitim ortamında öğrenme ve öğretme sürecini olumlu etkilediği göz ardı edilmemeli. - Okulun öğrenme süreçlerinin planlı bir şekilde tasarlanması, uygun öğrenme materyallerinin ve ölçme araçlarının geliştirilmesi için uzman bir kadroya yani ölçme değerlendirme birimine ihtiyaç vardır. Tercih edeceğiniz okulda bu birimin varlığını ve yaptığı çalışmaları sorgulamanız okul tercihinizde yol gösterici olacaktır. - Özel okul tercihinde dikkat edilecek bir diğer önemli nitelik hedefleriniz doğrultusunda okulun üst öğrenim kurumlarına hazırlık çalışmalarıdır. - Tercih edeceğiniz  özel okul hakkında referans edinebileceğiniz en önemli kaynaklardan biri de basındır.  

*****

Anadolu liseleri artıyor ama Anadolu liselerinin sayısı her geçen yıl artıyor. Ancak fiziki yapı, öğretmen gibi gerekli çalışmaların tamamlanmadan Anadolu lisesi sayısındaki artışlar okulların kalitesini de olumsuz etkiliyor. Bu nedenle Anadolu lisesi tercihi titiz bir çalışma gerektiriyor. 
SEÇİM YAPMADAN ÖNCE BİLMENİZ GEREKENLER  - Eğitiminin kalitesine- Öğretmen kadrosunun nitelikli olmasına- Okulun üniversite giriş sınavlarında ve akademik alanlardaki başarısına - Okulun fiziki yapısına - Öğrencilerin sosyal özelliklerini geliştirebilecekleri spor alanlarının olmasına- Öğrendiklerini kullanmasını ve pekiştirmesini sağlayacak laboratuvarların okulda yer almasına- Tercih edilecek okulda, öğrencinin sosyal becerilerinin gelişmesini sağlayacak kulüp çalışmalarının ve eğitsel kol faaliyetlerinin yapılmasına. 
Akşam



Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)