adscode
adscode

Lise yerleştirmelerinde kayıt takvimi

Doğru bir tercih listesini kayıt takvimine uygun zamanda hazırlamak sınavda alınan puan kadar önem taşıyor.

Lise yerleştirmelerinde kayıt takvimi
Sınavlar
Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu’na göre, Anadolu liselerine, anadolu imam hatip liselerine, çok programlı anadolu liselerine, fen liselerine, mesleki ve teknik anadolu liselerine, sosyal bilimler liselerine, mesleki ve teknik eğitim merkezlerine, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğüne bağlı ve Yerleştirme Esas Puanına (YEP) göre öğrenci alan özel okullara, 2014–2015 eğitim-öğretim yılı için öğrencilerin YEP’ine göre yerleştirme yapılacak.

Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzuna göre, tercih alınma süreci, 31 Temmuz Perşembe başlayacak, 8 Ağustos Cuma sona erecek.
Resmi-Özel Öğretim Kurumlarına Kayıt Takvimi:

RESMİ OKULLAR
Tercih başvuruları : 31 Temmuz – 08 Ağustos 2014
Tercih sonuçlarının ilanı ve kayıt : 22 Ağustos 2014

Nakil başvuru işlemleri :



 - Eylül ayı süresince yapılacak nakil başvurularında taban puan aranmayacak, boş kontenjanlar için yapılan başvurular puan üstünlüğüne göre sıralanarak en yüksek puandan başlanarak açık kontenjan sayısı kadar öğrenci yerleştirilecektir.

- Nakil hakkından yararlanmak için, ayrı ayrı her nakil döneminde başvuru yapılması gerekmektedir.

- Nakiller için açık kontenjanların ilanı, başvuruların alınması ve yerleştirme ve kayıt işlemleri merkezi sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır. Bu nedenle herhangi bir kaygıya gerek yoktur.

- Ekim ayından itibaren yapılacak nakillerde Eylül ayı sonuna kadar yapılan nakiller sonucu oluşan taban puan esas alınacaktır.



 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)