adscode
adscode

Lise yerleştirmelerinde yaşanan fiyaskonun mağduru olan bir öğrenci velisiyim...

Lise yerleştirmelerine itirazlar sürüyor. İşte bir velinin veryansını...

Lise yerleştirmelerinde yaşanan fiyaskonun  mağduru olan bir öğrenci velisiyim...
Eğitim
Güncelleme : 14-Aug-18 09:49

"Adrese dayalı lise yerleştirmelerinde yaşanan fiyaskonun mağduru olan bir öğrenci velisiyim. Sesimizi kimseye duyuramıyoruz. Çaresizlik içerisindeyiz. Size yapacağım açıklamalardan sonra sesimizi duyurmamıza yardımcı olursanız seviniriz.

Ben Karaman Merkez Ziya Gökalp Mahallesinde ikamet etmekteyim. Cumhurbaşkanımızın geçen yıl yapmış olduğu açıklamanın ardından çok sevinmiştik. Çünkü çocuğumuz artık sabahleyin erkenden kalkıp servis beklemek zorunda kalmayacak, bende servis parası ve öğle yemeği masrafından kurtulacaktım, çocuğumuz burnumuz dibindeki evimize 20-30 metre mesafedeki Karaman Anadolu Lisesine gidecekti. Biz buna inanmıştık. Çünkü biz yıllardır aynı adreste bu okulun yanında ikamet etmekte idik.

Orta Öğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzunda yerel yerleştirmedeki kriterler ikamet adresleri, ortaokullarda bulunuşlukları, tercih önceliği, okul başarı puanları, devam devamsızlık ve yaş kriterleri olarak sıralanmakta idi. Yalnız bu kriterlerden hangisinin öncelikli olduğu belirtilmemişti.

Benim çocuğum biraz şehir dışında özel bir orta okuldan mezun oldu. Okul başarı puanı: 92,600 devamsızlık sıfır. Biz bu durumda yerel yerleştirmede kendi alanımızda bize açılan burnumuzun dibindeki Karaman Anadolu Lisesini ilk tercihimize yazdık. Yanına da  nasıl olsa bizim burası garanti başka okul gelmez düşüncesi ile bize açılan başka Anadolu lisesi olmadığı için kendi alanımızda ancak bize oldukça uzak birkaç meslek lisesi yazmak durumunda kaldık. Sonuç olarak çocuğum bizim evimize en az 5-6 km uzaklıktaki bir meslek lisesine yerleşti.  Burnumuz dibindeki Karaman Anadolu lisesine ise çevremizdeki  birkaç mahallede bulunan orta okullarda taban puanı 60 olmak üzere 60-96 puan arası olan okula oldukça uzak bizim mahallemiz dışından öğrenciler yerleşmiş durumda. Yerleştirme kriterlerindeki orta okulda bulunuşluk dışınkileri  hiçe sayanlar yüzünden çocuğum 15 gündür ağlıyor. Bakanlığın 4440632numaralı telefonu gerekli şikayeti yaptık fakat ilgilenen yok. Bize ek yerleştirmeleri beklememiz gerektiğini söylediler. Bakanımızda hiç öğrencimiz istemediği okulda okumayacak dedi ama ek yerleştirmede de sonuç değişmedi. Çocuğumun gideceği meslek lisesindeki mesleklere en ufak bir ilgisi, isteği ve beceri olsa inanın göndereceğim ama hiç yok. Çocuğum küçüklükten beri ben eczacı olacağım diyor. Ki meslek liselerinin esas amacı sanayiye ara eleman yetiştirmektir. Benim çocuğumun not ortalaması ve başarısı ile sanayiye ara eleman olacak biri olmadığını ben gayet iyi gözlemleyebiliyorum.  Burnumuz dibindeki okula birkaç mahalle öteden 60-70 puanla yerleşen öğrenciler okul kaliteli bir okul olduğu için kesinlikle bir yere gitmeyeceklerdir, bizde ek yerleştirmelerden bu hafta olduğu gibi hiç bir sonuç alamayacağımızı zannediyorum. Sonuç olarak balkona çıktığımızda okul bize bakıyor biz okula bakıyoruz psikolojimiz bozuluyor.

Sesimizi duyurmamıza yardımcı olursanız seviniriz. Saygılar Selamlar."


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    11 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (11)