adscode
adscode

Liselerarası Tiyatro Buluşmasında Nejat Uygur Özel Ödülü

​Liselerarası Tiyatro Buluşması, 19-30 Mayıs tarihleri arasında 13. kez İstanbul’un alışveriş, eğlence ve kültür merkezi Profilo Alışveriş Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Liselerarası Tiyatro Buluşmasında Nejat Uygur Özel Ödülü
Türkiye'den Haberler
Adıgüzel Güzel Sanatlar Lisesi Tiyatro Bölümü öğrencisi Serap Öztürk,  “Üç Kuruşluk Opera” isimli oyunda sergilediği performansla “Nejat Uygur Özel Ödülü”ne layık görüldü.
Profilo Alışveriş Merkezi’nin organizasyonunu ile bu yıl 13. kez gerçekleşen Liselerarası Tiyatro Buluşması, tiyatro tutkunu gençlerin özgüvenlerini geliştirmeleri, kendilerini doğru ifade edebilmeleri, üretebilmeleri ve ürettiklerini tiyatro severlerle paylaşabilmeleri için bulunmaz bir fırsat yaratıyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da desteklenen buluşmada, liseli tiyatrocular, yerli ve yabancı seçkin tiyatro eserlerini amatör bir ruhla sergilerken, farklı kültürleri öğreniyor, gelecekle ilgili umutlarını pekiştiriyor, evrensel değerler taşıyan çağdaş bir insan olma yönündeki becerilerini arttırıyor.

Bu yıl Bertol Brecht’in eseri “Üç Kuruşluk Opera” adlı oyunla tiyatro buluşmasına katılan Adıgüzel Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri de oyunlarıyla göz doldurdu. Tiyatro Bölümü öğrencilerinden Serap Öztürk, Üç Kuruşluk Opera oyununda sergilediği oyunculukla “Nejat Uygur Özel Ödülü”nü almaya hak kazandı. Öztürk’e ödülünü Nejat Uygur’un kendisi gibi tiyatro oyuncusu olan oğlu Behzat Uygur verdi. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)