adscode
adscode

Liseli yıllara hazır mısınız?

Mazeret sınavını saymazsak, TEOG maratonu bitti sayılır. Bir milyonu aşkın öğrenci için ortaokul bitiyor, lise yılları başlıyor.

Liseli yıllara hazır mısınız?
Milliyet Diyalog
İki gündür gerçekleşen TEOG sınavları, işte bu yeni dönemin yol haritasını belirleyecek. Peki, bu yeni dönem, uzunca bir hayat maratonunda ne kadar önemli? Öğretim hayatının da, insan ömrünün de, en önemli aşamalarından birini, lise yıllarının oluşturduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.


Bu çerçeveden bakıldığında, iyi bir lise iyi bir üniversite; iyi bir üniversite de iyi bir gelecek gibi algılanabilir ama çok daha önemlisi, en iyi arkadaşlıklar bu dönemde gerçekleşiyor. Genç arkadaşlarımıza, lise yıllarında, hiçbir işi tesadüflere bırakmamalarını özellikle tavsiye ediyoruz.

Aynı uyarıyı, veliler için de yapmakta yarar var. Çünkü ergenliği de içine alan bu yıllar, aileler için çok zor bir geçiş dönemi olacak. Öyle ya da böyle, bugünden sonra, birkaç yıllığına da olsa, ailece sınav stresinden kurtulacaksınız.

Hafta sonları ve yaz tatillerinde, çok daha özgür ve keyifli olacaksınız. Ta ki YGS, LYS hazırlıkları başlayıncaya kadar!

Üniversite hazırlık süreci, çok daha çetrefilli olacak, çünkü birçok şey bir arada yaşanacak. Bir yanda ergenlik, yeni sevgililer, yeni arkadaşlar öte yanda hazırlık kursları ve yabancı dil baskısı.

O zamana kadar rahatlamanızda yarar var. Çünkü o dönem de hiç kolay olmayacak… Ha bu arada, ekonomik anlamda da kenara, köşeye ne kadar para koyar ya da yatırım yaparsanız, o kadar iyi olur. Üniversiteye hazırlık, üniversite yılları ve sonrası velilere, en ağır yükün bindiği bir dönem. Sakın unutmayın!

Eğitim sorunlarını ve masraflarını düşündükçe, anne babaların tek çocukta kalmaları ya da hiç yapmamaları boşuna değil!..


MİLLİYET

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)