adscode
adscode

Liseliler çevre için yarıştı

​Bursagaz'ın gençlere çevre şuuru aşılamak için liseler arasında bu yıl 4'üncüsünü düzenlediği "çevre" konulu bilgi yarışması kıran kırana geçti.

Liseliler çevre için yarıştı
Türkiye'den Haberler
Bilgi yarışmasının Almira Otel'de yapılan finaline 7 lise katıldı. 7 ilçede düzenlenen elemelerde birinci olarak finale katılmaya hak kazanan 7 okul kıyasıya yarıştı. Gürsu Yıldız Tekstil Lisesi, Kestel Çimento Fabrikası Teknik Lisesi, Yıldırım Emir Sultan Anadolu Lisesi, Gemlik Celal Bayar Anadolu Lisesi, Mudanya Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Nilüfer Özel Tunçsiper Fen Lisesi'nden üçer öğrenci birinci olabilmek için yarıştı. Yarışmada birinci Yıldırım Emir Sultan Anadolu Lisesi, ikinci Gürsu Yıldız Tekstil Lisesi, üçüncü ise Gemlik Celal Bayar Anadolu Lisesi, oldu. Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödül verildi. Birinci olan okula 3 bin lira ve yazıcı, ikinci olan okula bin 500 lira ve yazıcı, üçüncü olan okula ise 750 lira ve yazıcı hediye verildi.

Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola, “Bilgi yarışmasının finalini yaptık. Bu yıl 4'üncüsü yaptık. Çok mutluyum, çünkü her yıl katılım ve öğrencilerimizin doğru cevapları daha fazla oluyor. Öğrenciler çevre şuuru kazanıyor, bu da bizi çok mutlu ediyor. Ben bu yarışmaya katılan bütün okullarımıza çok teşekkür ediyorum. Çünkü bu bir cesaret örneği. Yarışmanın önce ilçe elemelerini yaptık, ilçe elemelerinden sonra her ilçenin birinci olan okulunu bugün burada final yarışına davet ettik. Güzel çekişmeli bir final yarışması oldu” dedi.

Yarışmada birinci olan Yıldırım Emir Sultan Anadolu Lisesi öğrencisi Kardelen Altan ise, “Yarışmaya ikinci defa katılıyoruz. Geçen yıl katıldığımızda üçüncü olmuştuk. Bu yıl birinci olmak için geldik ve olduk” şeklinde konuştu.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)