adscode
adscode

Liselilere kampüste kariyer eğitimi

Yaşar Üniversitesi ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile başlatılan “Kariyer ve Yaşam” projesi İzmir’deki yüzlerce lise öğrencisinin mesleki yaşamına yön verecek.

 Liselilere kampüste kariyer eğitimi
Üniversite
Proje kapsamında beden dili, etkili iletişim, girişimcilik ve liderlik gibi alanlarda ilk kez eğitim alacak olan öğrenciler iş hayatlarında karşılaşabilecek problemlerle profesyonelce baş edebilmeyi öğrenecekler.

BİN 600 ÖĞRENCİ FAYDALANACAK
Türkiye’nin nitelikli iş gücü ihtiyacından yola çıkan Yaşar Üniversitesi ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü “Kariyer ve Yaşam” projesini başlattı. Yaşar Üniversitesi Kariyer Merkezi ve Halkla İlişkiler Müdürlüklerinin destek verdiği projeye İzmir’in Anadolu, fen ve meslek liselerinden bin 600’e yakın öğrenci dahil oldu.  Mayıs ayının son haftasına kadar sürecek olan eğitimlerde öğrencilere iş ve sosyal yaşamlarının pek çok aşamasında kullanabilecekleri bilgilerin sunulması amaçlandı. Yalnızca Yaşar Üniversitesi akademisyenleri tarafından gerçekleştirilecek eğitimler ise  ‘Beden Dili ve Etkili İletişim’, ‘Takım Çalışması ve Liderlik’, ‘Proje Yönetimi’, ‘İnovasyon ve Girişimcilik’ olmak üzere 4 ana başlık olarak belirlendi.

İŞ SEÇİMLERİNDE ZORLANMAYACAKLAR
5 hafta boyunca Selçuk Yaşar Kampüsü’nde sürecek  eğitimlerin amacı hakkında bilgi veren Yaşar Üniversitesi akademisyenleri şunları söylediler:
“Lisede okuyan öğrencilerimizin üniversite tercihlerinde ve kariyer yolculuklarında daha kolay iş bulabilmelerini, istihdam edebildikleri alanda mesleki yeterliliklerinin yanı sıra kişisel ve sosyal yeteneklerinin de ortaya koyarak kendilerini ispatlayabilmelerini ve bunun sonucu olarak da özgüven kazanmalarını sağlamayı amaçladık.”

EĞİTİMLER NASIL GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Takım Çalışması ve Liderlik
“Başarılı bir takım oluşturmanın gereklilikleri, lider kavramı ve liderde bulunması gereken özellikler hem teorik olarak hem de sahnede gerçekleştirilecek bir oyunla öğrencilere aktarılacak. Yani lider olmanın özellikleri ve örnek liderler hem görsellerle hem de katılımcıların interaktif katılımı ile anlatılacak. Eğitimin en sonunda ise takım olma ve liderlik ile ilgili doğru bilinen hatalı sözler katılımcılarla paylaşılacak.”

Etkili İletişim ve Beden Dili
“Öğrencilere, liseden itibaren başlayan ve ilerleyen dönemde üniversite yıllarında gerçekleştirecekleri sunumlarda, iş görüşmelerinde veya iş toplantılarında yararlı olacak bilgiler aktarılacak. Yaşantımızın her anında son derece önemli olan sözsüz iletişim becerilerinin neler olduğu ele alınacak. Sözsüz iletişim bileşenleri olan fiziksel görünüş, statü sembolleri, fiziksel yakınlık ve dokunmayla ilgili bilgilerin yanı sıra özellikle beden dili üzerinde durulacak. Sonrasında da beden dilinin kontrollü ve etkili kullanımıyla ilgili ipuçları verilecek. Gençlerin, daha etkili iletişim kurması, yeni girdiği ortamlara daha kolay uyum sağlaması ve sözcüklerin etkisini artıran beden dilini yerinde ve doğru kullanması yönünde öneriler sunulacak.”

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)