adscode
adscode

LYS-5 Yabancı Dil Sınavı Tamamlandı

Üniversite adaylarının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavları yabancı dil sınavı-LYS-5 tamamlandı.

LYS-5 Yabancı Dil Sınavı Tamamlandı
Sınavlar
Üniversite adaylarının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) yabancı dil sınavı (LYS-5) sona erdi.

Saat 14.30'da başlayan sınava, 92 bin 370 aday başvuru yaptı. Toplam 459 binada gerçekleştirilen sınav, tek oturumda uygulandı ve 120 dakika sürdü. 

Sınavda, adaylara 80 soru soruldu. Yabancı dil sınavı, Almanca, Fransızca ve İngilizce olmak üzere üç dilde yapıldı.

ÖSYM, Lisans Yerleştirme Sınavlarından (LYS) sosyal bilimler sınavı ( LYS-4) ve matematik sınavı (LYS-1) sorularının yüzde 20'sini "Temel Soru Kitapçıkları" adı altında internet adresinden paylaştı.Yabancı dil sınavı (LYS- 5) sorularının yüzde 20'si ise bugün saat 19.00'da duyurulacak.

ÖSYM'nin internet sitesinden "2015-LYS: Sosyal Bilimler Sınavı, Matematik Sınavı ve Yabancı Dil Sınavının Temel Soru kitapçıklarında yer alan soruların yüzde 20’sinin yayımlanması ve ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminden adayların erişimine açılması" başlığıyla açıklama yapıldı. 

Açıklamada, 2015-LYS kapsamında uygulanan sosyal bilimler sınavı (LYS-4) ile matematik sınavının (LYS-1) tamamlandığı belirtildi. 

"Sosyal bilimler sınavı (LYS-4), matematik sınavı (LYS-1) ve yabancı dil sınavında (LYS-5) yer alan her bir test için soruların tamamından rastgele seçilen yüzde 20’sinin "Temel Soru Kitapçıkları" adı altında, hiçbir telif bedeli talep edilmeksizin ÖSYM’nin internet sitesinden kamuoyunun erişimine açılacak" ifadesine yer verilen açıklamada,  LYS-4 ve LYS-1 sorularının yüzde 20'si paylaşıldı. 

 LYS -5 sınav sorularının yüzde 20'sinin de bugün saat 19.00'da yayımlanacağı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yayımlanan yüzde 20 dışında kalan diğer sınav sorularının telif hakları bedelli ya da bedelsiz olarak hiçbir kişi veya kuruluşa devredilmeyecek ve bu soruların kişisel ya da toplu her türden paylaşımı, basımı, yayımı, dağıtımı yasak olacak, paylaşanlar hakkında 5846 sayılı Kanun kapsamında yasal yollara başvurulacaktır.

Sınav sorularının tamamı ise ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sisteminden 10 gün süreyle sadece ilgili sınavlara başvuran adayların erişimine açılacaktır. İlgili sınavlara başvuran adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden TC kimlik numaraları ve kişisel şifreleri ile başvurmuş oldukları sınav sorularının tamamına erişebileceklerdir.

ÖSYM’nin internet sitesinden yayımlanan 'Temel Soru Kitapçıkları' basın yayın organları tarafından, telif hakları ÖSYM’de saklı kalmak kaydıyla, herhangi bir telif hakkı bedeli ödenmeksizin kullanılabilecek. 'Temel Soru Kitapçıkları' adı altında ÖSYM’nin internet sitesinden yayımlanan sorular dışında kalan ve artık Merkezimize ait gizli bilgi olarak nitelenecek tüm soruların yazılı, görsel veya işitsel olarak herhangi bir yolla bir bütün olarak veya kısmen paylaşılması halinde, paylaşan kişi ve kuruluşlar hakkında ilgili mevzuat çerçevesinde gerekli yasal işlemler başlatılacaktır."

ÖSYM'nin açıklamasında, LYS-4, LYS-1, LYS-5 sınavlarının tüm sorularının "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden, bugün saat 21.00'de sınavlara başvuran adayların erişimine açılacağı duyuruldu.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)