adscode
adscode

LYS başvuruları bitti ama hala mağdurlar var!

​Hemen her sınav döneminde, geç kalanlar ya da elinden geleni yaptığı halde başvurusunu gerçekleştiremeyenler olur.

LYS başvuruları bitti ama hala mağdurlar var!
Günün Yazısı
Bu kez yine öyle oldu.
Binlerce üniversite adayı ve aileleri ayakta.
ÖSYM’nin kuralları kesin. Çünkü onların da yetiştirmeleri gereken bir takvim var. Yani her uzatma yeni gecikmelere neden olabilir.
Bu yüzde hiç kimse onlara kabahat bulmamalı.
Peki ortada kalan binlerce öğrenci ne olacak?
Şu anneni feryatları davada mı kalacak?
 
 
 
" Sayin Abbas GUCLU
Size 2014 yilinda OSYM magduru olan 64.000 ogrenci annesi adina sesleniyorum.
Ben 41 yasinda esinden 16 yil once siddet gordugu icin ayrilmis hayatini ogluna adamis bir anneyim. Cok sukur ki cocugumu buyuttum universite Hazirlik asamasina geldik. Gecen yil kazanamadi, bu yil tekrar hazirlaniyor. Ygs sinavini gecti, Lys sinavlarina girmeye hak kazandi. 21 nisan-30 nisan arasindaki basvuru surecinde sinav giris harclarini yatirdik internetten osym sitesinden 5 tane lys sinavi icin basvuru yaptik, yada biz yaptigimizi zannediyoruz. Basvuru sureci bittiginde 01 Mayista  bilgi guncelleme sureci basladi OSYM sitesine girip bilgileri kontrol etmek istedigimizde "sinav basvurunuz yoktur" ibaresiyle karsilastik. Osym sitesini arastirdigimda bizim gibi sinav harcini yatirmis fakat sinav basvurusu yapmamis gozuken 64.000 aday oldugunu gordum bu da cok ciddi bir rakam.
Ben kendi adima; Cumhurbaskanligi' na, Basbakanliga, OSYM ye, Ak Parti ( Merkez, İstanbul İl Baskanligi, Ankara İl baskanligi) ye, CHP ye, Kemal Kilicdaroglu' na, Devlet Bahceli' ye EK sure talebim oldugunu ve magduriyetimizin giderilmesi icin mail gonderdim.
Size yazmamin nedeni;
Sizin onderliginizde birde kamuoyu olusturup 05 Mayistan sonra 1 gunlugune bile olsa; sistemin ek basvuruya acilarak 64.000 ogrencinin ve ailenin magduriyetinin giderilmesini saglamaktir. İlginize tesekkur eder saygilar sunarim. "
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    2 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (2)