adscode
adscode

LYS Başvuruları Uzatılsın!

LYS başvurularında mağdur edilen adaylar şikayetlerini www.egitimajansi.com'da yazıyor.

LYS Başvuruları Uzatılsın!
ÖSYM

LYS Mağduriyetlerini Meclise Taşıyan Soru Önergeleri



''Sayın Abbas Güçlü,
 
Öncelikle 03.05.2014 de size gönderdiğim maili köşenize taşıdığınız ve değişik platformlarda eğitim sitelerinde gündeme getirdiğiniz için çok teşekkür ederim.
 
Size son gelişmelerden de bahsetmek istiyorum.
Bildiğiniz gibi oğlum harçları yatığımız halde LYS sınavlarına giremiyor. Şirketimiz avukatına durumuzu belirten ve LYS başvurumuzun kabul edilmesi için bir dilekçe yazdırdım, ödeme dekontları ve YGS sonuç belgesiyle birlikte OSYM Bilkent Ankara bürosuna 06.05.2014 tarihinde tüm evrakları ve OSYM nin genel dilekçesini elden teslim ettik. Evrak alındı belgemizi de aldık. 09.05.2014 tarihinde dilekçemizin sonucunu öğrenmek için OSYM yi aradığımda telefona çıkan bayan önce başvurunuz yok dedi, bunun mümkün olmadığını dilekçemizi postayla değil elden getirdiğimizi ve evrak alındı belgemizin olduğunu söyledim, baktı, yine yok dedi, evrağı hangi memura teslim ettiniz? İsim almadınız mı? Gibi saçma sapan bir soru yöneltti, bende memurun ismini almak zorunda olmadığımızı evrak alındı belgemizin her şeyin ispatı olduğunu söylediğimde yine bekletti ve bir süre sonra sonuç olarak bana; TC kimlik numarasının son hanesi sisteme yanlış girilmiş o yüzden başvurunuz işlemde gözükmüyordu, şimdi düzelttik başvurunuz işlemde dedi.
 
Şimdi insanın aklına şu sorular gelmez mi sizce de?
  1. Madem sisteme bu kadar kolay müdahale edilebiliyor, 63.494 LYS adayı neden mağdur ediliyor?
  2. OSYM 63.494 adayın isyanlarını, taleplerini , ailelerin emeklerini neden göz ardı ediyor ve hiçbir açıklama yapmıyor?
  3. 63.494 aday en az iki sınava girse x 50 TL= 3.174.700 TL  OSYM nin cebinde kalacak para ve bu para iade edilmiyor (Ki bizim gibi 5 sınav parası yatıranları dikkate almadan hepsini 2 sınavdan hesaplarsak bu rakam çıkıyor). Acaba OSYM bu gelirden vazgeçmek istemediği için mi süreyi uzatmıyor?
  4. CHP İstanbul Milletvekili  Kadir Gökmen Öğüt ve CHP Giresun Milletvekili Sn. Selahattin Karaahmetoğlu’ nun LYS süre uzatımı için Meclise sunduğu soru önergeleri neden cevaplanmıyor?
 
Ve tüm bu soruların cevabı 15.06.2014 teki LYS sınavlarının başladığı gün mü açıklanacak?
 
Selam ve Saygılarımı sunarım
 
EMİNE DOĞAN''


TÜM ŞİKAYETLER İÇİN TIKLAYIN!

Siz de şikayetlerinizi editor@egitimajansi.com adresine gönderebilir ya da Şikayetler bölümünde sorununuzu paylaşabilirsiniz.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    2 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (2)