adscode
adscode

LYS Başvurusunu Yapmayan Adaylara Ek 1 Günlük Süre Tanınsın !

​2014-Lisans Yerleştirme Sınavı ( LYS ) için başvurular 21 Nisan tarihinde başlayıp 30 Nisan'da sona erdi ancak başvurusunu yapamamış olanların sayısı hayli yüksek.

LYS Başvurusunu Yapmayan Adaylara Ek 1 Günlük Süre Tanınsın !
Eğitim
CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt de hem kamuoyuna yansıyan hem de kendisine ulaşan bu mağduriyetleri hazırladığı önergeyle Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya sordu.  
 
Önergesinde ÖSYM'den yapılan açıklamada 05 Mayıs 2014 tarihine kadar başvuru güncelleme işlemi yapılabileceğinin belirtildiğini hatırlatan Öğüt, belirtilen süre içinde başvurusunu yapamamış olanların yanı sıra sınav ücretini yatırmış olduğu halde başvurusunu belirtilen süre içinde tamamlamamış adayların bulunduğunu söyledi. Bazı adayların da başvuru güncelleme süreci içinde ÖSYM sitesine girip bilgileri kontrol etmek istediklerinde "Sınav başvurunuz yoktur" ibaresiyle karşılaştığını dile getiren CHP'li Öğüt, belirtilen süre içerisinde başvurusunu gerçekleştirememiş kaç aday olduğunu sordu.

Ücretini yatırmış olduğu halde başvurusunu belirtilen süre içinde tamamlamamış adayların sayısını da soran Öğüt, ayrıca şu soruları yöneltti:
-Başvuru güncelleme süreci içinde harçlarını da yatırdıkları halde sınav başvurusu yapmamış gözüken kaç aday bulunmaktadır? Bir başka deyişle bununla ilgili kaç şikayet ulaşmıştır? Bu sistemsel bir hatadan mı kaynaklanmaktadır? Bu mağduriyetin nasıl giderilmesi planlanmaktadır?
-Belirtilen süre dahilinde başvurusunu yapamayan adayların sayısı göz önünde bulundurularak bir defaya mahsus ek bir(1) günlük başvuru süreci tanınması düşünülmekte midir?

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    1 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (1)