adscode
adscode

LYS birincisi Boğaziçi’ye Yerleşti

İşte LYS şampiyonlarının yerleştiği üniversiteler;

LYS birincisi Boğaziçi’ye Yerleşti
Sınavlar
Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre ham puan ve yerleştirme puanlarında MF-1, MF-2, MF-3 ve MF-4 puan türlerinde Türkiye birincisi olan Ordu Fen Lisesi öğrencisi Safa Can Medin, küçüklükten beri hayalini kurduğu Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliğini kazanmanın mutluluğunu yaşıyor.

Medin, çocukluktan beri hayalini kurduğu bölümü kazanmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadığını söyledi. Disiplinli, az ve öz çalışarak başarıyı yakaladığını ve sonuçlarını bugün aldığını anlatan Medin, şöyle konuştu: "LYS sonuçları beklediğimizden biraz erken açıklandı. Açıklandığını duyduğum an hemen ÖSYM'nin sitesine girerek sonuçlarımı kontrol ettim. Çocukluk hayalim Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliğini görünce çok mutlu oldum. LYS'deki puan durumuma göre burası benim için çok sürpriz olmadı ama yine de çok sevindim. İlk mutluluğumu da ailemle paylaştım. 1-5 Eylül tarihleri arasında kayıt zamanı başlıyor. Üniversitemi görmek için çok sabırsızlanıyorum. En kısa zamanda Boğaziçi Üniversitesi’ne gitmek, oraları görmek istiyorum."      

Artık önünde üniversite süreci olduğunu belirten Medin, üniversiteyi birincilikle bitirmeyi hedeflediğini sözlerine ekledi.      

Fethullah Gülen, Bilkent Hukuk’a yerleşti
TM-1 ve TM-2 puan türlerinde Türkiye üçüncüsü, TM-3’de Türkiye dördüncüsü olan Özel Yamanlar Fen Lisesi öğrencisi Fethullah Gülen’in tam burslu olarak Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne yerleştiği bildirildi. Özel Yamanlar Fen Lisesi yetkilileri, Gülen’in yurtdışında tatilde olduğunu belirtti.Yetkililer, tek tercih yapan Gülen’in tam burslu olarak Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne yerleştiğini açıkladı.AA
 

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)